Zavřít reklamu

5J--jg_i
Na LsA jsme už psali o několika chytrých náramcích nebo sportovních hodinkách, ale něco o čem se dozvíte dnes tu ještě nebylo. Chytré hodinky Swimmo, jak již název napovídá, jsou zaměřené na plavce, ať už na plavce profesionální nebo jen s koníčkem v podobě plavání. Swimmo započaly svou existenci na Kickstarteru, kde dosáhly svého cíle $39 000 a celkově dosáhly hodnoty $184 305. Potenciál byl tak znát už v začátcích na Kickstarteru. Pojďme se dnes podívat co vše vám můžou Swimmo nabídnou, uvažujete-li nad nimi.

Design hodinek, které jsou zaměřené na fitness  nebo na sportování je vždy odlišný od těch klasických chytrých hodinek. U Swimmo ten rozdíl až tolik markantní není a kdyby jste je viděli na něčí ruce venku, možná byste ani neřekli, že to jsou hodinky na plavání. Společnost nabízí trojici barevných provedení – bílou, černou a kombinaci černé a bílé. U černo-bílé jsou hodinky černé, jen rámeček kolem displeje je bílý. Trochu na škodu je, že hodinky připomínají spíše náramek, protože displej jakoby zapadal do pásku a nevyčnívá. Hodinky jsou, jako se dalo samozřejmě předpokládat, vodotěsné. Na těle nejsou žádné hardwarové ovládací prvky, vše se tedy ovládá gesty na OLED displeji nebo pohyby zápěstí.

Swimmo-Basic-08

Dá se očekávat, že Swimmo budou mít nějaký extra operační systém zaměřený na plavání, a přesně tak tomu je. Swimmo vám dokáže být osobním plaveckým trenérem. Umí měřit čas kol, vzdálenost kol, rychlost vašeho plavání, spálené kalorie nebo srdeční tep. Dokáže se spojit s aplikacemi jako je Strava, RunKeeper, Endomondo a vše pak, v případě iPhonu, zanáší do Apple Health. Díky tomu můžete mít všechny vaše sportovní aktivity na jednom místě.

Předobjednat si je můžete i do České republiky a na Slovensko. Zaplatit lze kreditní kartou a určitě vás potěší, že doprava je zdarma. Očekávané zaslání předobjednávek je stanoveno na říjen letošního roku. Swimmo nejsou klasické chytré hodinky. Neumí klasické notifikace a nejsou pro každého. Jsou pro někoho, kdo to s plaváním myslí vážně a chce se zlepšovat. Pro obyčejného geeka zbytečnost, ale pro profesionálního plavce povinnost.

 

Swimmo_(3)

Dnes nejčtenější

.