Zavřít reklamu

Lumia_630_3G-stackMicrosoft sa rozhodol spraviť ďalší generálny poriadok a vo svojej tlačovej správe oznámil, že prepustí 7 800 zamestnancov. Väčšina z nich pritom odchádza z mobilnej divízie, teda tej, ktorú Microsoft odkúpil od Nokie a ktorá má na starosti značku Lumia. Microsoft však zúžil počet zamestnancov vyrábajúcich smartfóny celkom odôvodnene, keďže sa zároveň rozhodol, že spraví generálny poriadok aj vo svete hardvéru.

CEO Satya Nadella totiž oznámil, že spoločnosť plánuje zredukovať počet telefónov Lumia a po novom bude predávať tri „triedy“ telefónov – Budget, Business, Hi-End. Zdroje Bloombergu potom dodali, že vrámci každej kategórie vyjde každoročne len jeden alebo dva smartfóny, čo znamená, že Microsoft bude ročne vydávať maximálne 6 modelov telefónov. Je pritom veľmi pravdepodobné, že modely #2 budú skôr XL verzie pre ľudí, ktorí preferujú väčší displej ale chcú ho za cenu, ktorá odpovedá danej kategórii. Lumia sa tak vydá veľmi podobnou cestou ako Apple, ktorý má v rodine iPhone naozajstný poriadok a nevyzerá to, že by sa spoločnosť chystala premeniť na niektorého z konkurenčných výrobcov, ktorí chŕlia jeden mobil za druhým.

Za zmienku tiež stojí, že Microsoft už tento rok vydal iba 6 smartfónov, ale je pravdepodobné, že na jeseň ešte môžeme čakať ďalšie modely, konieckoncov potrebuje mať v obehu vlajkovú loď pre Windows 10. Nateraz sú totiž v obehu low-end a mid-range modely, čo sú modely Lumia 430 a 435, Lumia 532 a 540, Lumia 640 a 640 XL.

Microsoft Lumia 540

*Zdroj: Bloomberg; Microsoft

Dnes nejčtenější

.