Zavřít reklamu

Soft-TECJe asi čtyřicet ve stínu, zvoní telefon, volá Jaro. Cíl je jasný, zajít na pivko a kouknout na Mimoně. Rychle se oblíkám a je to přesně ten den, kdy nejdete dělat business, kdy si na sebe hodíte Jordany a vyběhnete ven, ovšem drtivá většina basketových trenek bohužel nemá kapsy a tak se vám nechce tahat peněženku, mobil, klíče a vše další. Naštěstí jsem si vzpomněl, že mám na recenzi pouzdro Soft-tec od společnosti Element Case, které integruje k iPhonu to nejdůležitější, kreditku.

Soft-Tec je flipový obal který se skládá z polykarbonátové skořepiny, jenž chrání samotný telefon. Jedná se o pevnou vaničku, která má samozřejmě otvory na vše potřebné a tak vás při používání telefonu nijak neomezuje. Je minimalistická a tělo iPhonu obklopuje skutečně jen minimální vrstva plastu, která jej chrání. Na skořepině je pak samotný flipový obal, který je tvořen z pevného základu, jenž je uvnitř obalen jemným semišem a z vnější strany pak materiálem, který Element Case nazývají Tech Grip. Ten pak usnadňuje držení a telefon v ruce neklouže ani když se potíte jako… no prostě hodně.

IMG_9623

Telefon je tedy chráněn ze všech stran a to velmi kvalitními materiály. Do vnitřní kapsičky, která je mezi displejem telefonu a vnějším obalem pak vložíte zmíněnou kreditku, na cokoli jiného však zapomeňte, ostatně proč taky tahat další věci, když na vše ostatní je tu MasterCard. Kapsička je skutečně přesně na kreditku a peníze, tramvajenku nebo podobné věci do ni zkrátka nedáte. Ovšem v současné době již skutečně nic jiného než kreditku nepotřebujete, přinejhorším si vyberete menší část peněz, kterou ve městě utratíte a tu chvilku je budete nosit v ruce. NFC karty pak fungují bez toho, aniž byste je museli vytáhnout z pouzdra.

IMG_9621
Obal lze také složit jako stojánek, podobně jako je tomu u originálních iPad Case od Applu, což oceníte zvlášť v současné době někde u vody, kdy chcete sledovat film nebo něco podobného. Co mě osobně mrzí je fakt, že kryt displeje, tedy ona „flipová“ část není nijak spojena s obalem pomocí poutka nebo magnetu a tak hrozí, že se otevře například při pádu telefonu, což je nepříjemné, vzhledem k tomu, že právě při této situaci vsázíte na ochranu obalu.

IMG_9626
Obal je k dispozici v krémové a černé variantě a z vlastní zkušenosti mohu říct, že se nemusíte bát ani krémové barvy. Ta se sice zašpiní, ale vlhkým hadříkem ji jednoduše vyčistíte a obal je jako nový. Celkově je zpracování na nejvyšší úrovni a po týdnech používání se nikde nezačalo ani náznakem nic kazit. Pokud tedy hledáte flipový obal, který je elegantní, minimalistický a nabízí pouzdro pro kreditku, pak je Soft-Case vhodnou volbou, vzhledem k absenci poutka bych jej však nevolil v momentě, kdy chcete skutečně extrémní ochranu svého telefonu.

  • Element Soft-Case si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v Pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
IMG_9620

Dnes nejčtenější

.