Zavřít reklamu

Apple Watch - iconUž v minulosti jsme psali o tom jak LG spolupracuje se Samsungem na výrobě flexibilních rolovacích displejů. A nyní už víme, že tyto flexibilní displeje budou LG se Samsungem dodávat Applu, pro výrobu nových Apple Watch. Ve skutečnosti se není čemu moc co divit, protože LG a Samsung, jako jediní dodávají tyto displeje, takže volba je zde zřejmě jasná. Displej pro Apple Watch 1. generace obsahovala displej od LG. Spolupráce s korejským Samsungem je tedy novinka.

Nové displeje by měli být nově tenčí a lehčí, což by rohodně změnilo kompaktnost Apple Watch k lepšímu. Už víme, že v další generaci by se neměl moc měnit design Apple Watch, nýbrž jejich funkce. A nasnadě je i přeskupení komponent, aby se uvolnilo místo pro větší baterii. Ve flexibilním OLED displeji by mohla být implementována i kamera FaceTime, což je téma, o kterém se poslední dobou dost mluví. Apple se zřejmě postará i o implementaci, tolik úspěšného, Force Touch, který umí i první generace jablečných hodinek. Při těch všech obchodech Apple zřejmě nezapomíná na soudní spor, který má se Samsungem, kdy by měl korejský gigant zaplatit Applu odškodné 548 milionů dolarů.

Apple 26. června rozšířil portfolio zemí, do který se oficiálně dováží Apple Watch o Mexiko, Singapur, Jižní Koreu, Taiwan a v Evropě potom o Španělsko, Itálii a Švýcarsko. V druhé části tohoto roku má pak přijít pro širokou veřejnost update operačního systému pojmenovaný watchOS 2, které přinese například podporu nativních aplikací třetích stran nebo mód Noční stolek. Paradoxem zůstává, že se pomalu, ale jistě, blíží oznámení druhých Apple Watch, ale k nám do České republiky ani na Slovensko se zatím nedostala ani první verze.

5-inch-Plastic-OLED_1

Dnes nejčtenější

.