Zavřít reklamu

in-pocasiTisková zpráva: Mít v mobilu kvalitní aplikaci o počasí vám může ušetřit spoustu starostí. Snadno se dozvíte aktuální teplotu venku, podle které se můžete rozhodnout, co si vzít na sebe. Zároveň si můžete naplánovat odpolední aktivity s ohledem na předpověď počasí. Na českém App Storu se pravidelně na prvních místech v žebříčku nejstahovanějších meteorologických aplikací objevuje aplikace In-počasí. Včera byla vydána její nová verze podporující geolokaci a zobrazující údaje o Slunci a Měsíci. Proč právě tato aplikace patří v Česku mezi velmi oblíbené, si uvedeme v následujícím článku.

1. Údaje z husté sítě meteorologických stanic
Většina dostupných aplikací udává aktuální teplotu jen ze sítě přibližně 30 profesionálních meteorologických stanic. Pro většinu míst se tak dozvíte jen vypočítanou teplotu na základě dat ze vzdálených stanic. Aplikace In-počasí využívá navíc mnohem hustší síť soukromých meteorologických stanic po celé České republice. Na řadě míst se tak dozvíte teplotu i na desetinu stupně přesně.

2. Údaje o Slunci a Měsíci
Aplikace In-počasí neposkytuje jen meteorologické informace, ale nově se dozvíte i podrobné údaje o pohybu Měsíce a Slunce na obloze. Snadno například zjistíte přímo pro vaše město časy východu a západu Měsíce nebo Slunce.

3. Numerický model
Počasí nemusíte sledovat jen ve vašem městě, ale díky srážkovým a teplotním mapám z numerického modelu získáte přehled o počasí v celé České republice.

IMG_1125
screen322x572

4. Widget a teplota na ikonce
Aplikace nabízí propojení s celým systémem iOS. Údaje o teplotě se zobrazují přímo na ikonce aplikace a do notifikačního centra si můžete přidat přehledný widget s předpovědí počasí na nejbližší hodiny.

5. Kvalitní české předpovědi
Za aplikací stojí významný český meteorologický portál, který denně navštěvují desetitisíce lidí. Tomu odpovídá i kontrola dat a snaha zobrazovat vysoce kvalitní předpovědi, které připravují přímo čeští meteorologové.

6. Rozsáhlá databáze kamer
Zobrazit si můžete přes 1000 webových kamer z českých měst. Na počasí v dané lokalitě se tak můžete podívat přímo přes webovou kameru.

7. Povedená grafika
Aplikace vás příjemně překvapí i moderním a přehledným grafickým provedením. Design se přizpůsobuje nejen aktuálnímu počasí, ale i denní době. Zatímco během dne je aplikace laděna do světlých modrobílých odstínů, v noci nasadí tmavomodrý kabátek připomínající noční oblohu.

Dnes nejčtenější

.