Zavřít reklamu

Mac App Store iconOd OS X 10.10.3 repsektive od doby, kdy Apple lokalizoval Mac App Store do češtiny a slovenštiny je s aktualizacemi pro OS X poměrně velký prolbém. Mnoha uživatelům se totiž nechtějí v App Storu žádné aktualizace ukázat, i když odznak na aplikace jasně ukazuje klidně i tři aktualizace a v záložce Aktualizace se objevuje tlačítko Aktualizovat vše, které jasně naznačuje, že zde nějaké aktualizace k dispozici jsou.

Lze samozřejmě zvolit Aktualizovat vše, ale vůbec nevidíte, co vše vlastně aktualizujete, ani za jak dlouho se aktualizace stáhnou, případně další podprobnosti, což může být omezující. Pro zobrazení aktualizací nepomáhá ani restart odhlášení, násilné vypnutí počítače, prostě nic. Nakonec nezbývá nic jiného, než jen čekat třeba i několik dní, než se aktualizace milostivě objeví.

Mac App Store 1

1. Návod přes Mac App Store
Jeden z našich čtenářů však přišel s celkem efektivním řešením, které zajistí, že se aktualizace ihned objeví. S návodem bychom se s vámi chtěli podělit, jelikož i my jsme měli naprosto stejný problém a níže zmíněný postup nám pomohl. Pokud vám ale nepomůže ani tento návod, příkládáme níže ještě jeden vlastní, kdy je však zapotřebí použít Terminál.

1. Zapněte Mac App Store
2. Jděte do záložky Aktualizace
3. Úplně vpravo dole klikněte na českou nebo slovenskou vlajku
4. Zvolte United States
5. Mac App Store se vám přepne kompletně do angličtiny
6. Klikněte na záložku Updates, měly by se vám objevit všechny aktualizace včetně popisů

Mac App Store 3

Za tento návod děkujeme našemu čtenáři Tomášovi!

2. Návod přes Terminál
Pokud se vám i přesto aktualizace neukázaly, pak musíte použít Terminál, stáhnout a nainstalovat aktualizace skrze něj. Otevřete tedy Terminál v Aplikace –> Utility a vložte následující příkaz:

softwareupdate -l

Mac App Store Terminál

Zobrazí se všechny dostupné aktualizace. Pokud chcete stáhnou například nejnovější iTunes 12.2 včetně Apple Music, stačí zadat následující příkaz:

softwareupdate -i iTunesXPatch-12.2

Pokud chcete aktualizovat na nejnovější OS X 10.10.4, pak v Terminálu zadejte následující příkaz:

softwareupdate -i OSXUpd10.10.4-10.10.4

Na zahraničních serverech autoři podobných návodů tvrdí, že pokud aktualizujete jednu jedinou věc skrze Terminál, automaticky se vám objeví další aktualizace v Mac App Store a můžete zbytek aktulizovat skrze něj. Mně se ale bohužel po zaktualizování iTunes 12.2 aktualizace OS X 10.10.4 v obchodě nezobrazila, a tak návod pravděpodobně nefunguje každému.Může se však na vás usmát štěstí. Vzhledem k tomu, že se problém objevuje i zahraničním uživatelům, kteří mají nastavený Mac App Store na Spojené státy, je jasné, že se problém nevyskytuje jen v českém nebo slovenském obchodě.

Dnes nejčtenější

.