Zavřít reklamu

706620_largerDnes bychom vám rádi představili další hru z malého českého studia Amanita Design. Jak je zvykem pro toto studio,  opět se jedná po grafické stránce o nádhernou hru. Botanicula je skvělou point’n’clickovou adventurou, která se zcela vyrovná a možná i převyšuje zpracování Machinaria (o hře Machinarium jsme psali 17.6.2015). Jak je typické pro Amanitu Design, hra Botanicula sesbírala několik různých ocenění, např. vyhrála na European Games Award v kategorii Nejlepší evropská adventura. Botanicula nevyčnívá z řady různých her jen kvůli svému neskutečně famóznímu designu, ale také oslňuje vhodně zvolenou hudbou, která pomáhá dokreslit výborný konečný dojem, který z této hry máte. Spolu teď nakoukneme pod pokličku Botanicule.

V momentě, kdy se rozhodnete spustit hru, tak se vám před očima začne odehrávat malý úvodní příběh. Příběh, ve kterém sledujete cestu malého semínka, které vyroste v hezounký strom. Poté, co provedete pár kliků, tak na stromek přihopsá nějaká černá skvrna a začne vám požírat plody z vaší rostliny. V tento moment máte chuť zařvat na to černé hopsající cosi, ať toho okamžitě nechá! Bohužel, můžete jen koukat, jak to celé dopadne.

botanicula-2

Po pár kliknutí se opět necháváte unášet příběhem dál. Botanicula není žádnou náročnou logickou hrou, ale spíše sympatickou oddechovkou, kterou celou prohrajete s úsměvem na tváři. Hlavní příběh spočívá v tom, že jakési černé skvrny na nožičkách (pracovně jim budeme říkat pavouci) napadly náš kouzelný strom a začínají na něm parazitovat. Na pomoc kouzelnému stromu přichází našich pět hlavních hrdinů. Je jimi Semínko, Houba, Makovice, Větvička a Peříčko. Každý z nich má nějaké vlastnosti, díky kterým je naprosto jedinečný a nepostradatelný pro svůj kolektiv. Hlavními nepřáteli našich hrdinů jsou již zmínění pavouci, kteří napadli domovský strom hrdinů.

slide-botanicula-01

 

A tady začíná naše cesta. Je nezbytně nutné podstoupit cestu za vysazením semene života a mezi tím také bojovat proti zlým a zákeřným pavouků. Na své cestě potkáte různé bytosti, které mají všelijaké starosti a problémy, se kterými jim budete muset pomoci, abyste se dostali ve hře dál. Některá bytost potřebuje najít přilbu, aby se mohla nechat vystřelit z děla, jiná zase potřebuje najít červa, protože si chce zachytat ryby. Neustále máte co dělat na výpravě za záchranou stromu. Botanicula je zcela unikátním, fantastickým a rozkošným dílkem, které je především estetickým zážitkem pro celou rodinu.

botanicula-header

Dnes nejčtenější

.