Zavřít reklamu

Beats1Apple dnes večer vydá dve hudobné novinky. V prvom rade to bude streamovacia služba Apple Music, ktorá bude dostupná na tri mesiace zadarmo a potom bude stáť 5,99€ mesačne pre jednotlivca alebo za 8,99€ pre 6-člennú „rodinu“. Druhým produktom je globálna stanica Beats 1, ktorá bude bežať 24/7 a bude dostupná zadarmo pre všetkých užívateľov iOS 8.4 a novších systémov. Obe služby budú spustené už dnes o 19:00, no testeri majú už teraz možnosť naladiť si stanicu. Čo rozhodne poteší je, že práve Beats 1 je jediným funkčným programom v aplikácii Hudba v iOS 8.4 a iOS 9.

Po „naladení“ kanálu Beats 1 sa začne streamovať príjemná ambient hudba primárne určená pre letiská a zároveň slúži ako taka príprava na spustenie služby o necelé 4 hodiny. Ak máte radi takúto hudbu, potom si môžete naladiť stanicu už teraz a pripravovať sa na spustenie rádia, ktoré budú moderovať samotné hviezdy ako Jay Z alebo Elton John! Nižšie si môžete vypočuť mix, ktorý sa teraz prehráva po pripojení k Beats 1.

Tým, že už máme možnosť počúvať stanicu Beats 1 aj keď ešte nebola oficiálne spustená, sme zároveň získali prehľad o tom, čo môžete očakávať. Stanicu sme počúvali v Bratislave, v mestských častiach Nové Mesto a Rača, teda v oblastiach, kde má operátor O2 Slovensko dosah LTE a 3G sietí. Napriek tomu, že sme boli v oblasti LTE siete, bolo počas prehrávania počuť šum (pozn. je ho počuť aj na 5GHz domácej sieti s rýchlosťou 150Mbps). Na druhú stranu si ale myslíme, že toto je spôsobené faktom, že služba neboa ešte oficiálne spustená a toto je len pre-launch. Zároveň sme si posvietili na spotrebu a už teraz vieme, že stream spotrebuje 10MB v priebehu 20 minút, čo činí 30MB za hodinu počúvania. Aspoň to platí v prípade aktuálne prehrávanej ambient hudby, pri intenzívnejších skladbách môže byť spotreba vyššia.

Beats 1 ambient pre-launch
Beats 1 ambient pre-launch

Apple Beats1

Dnes nejčtenější

.