Zavřít reklamu

Swift IkonaApple během letošní WWDC ukázal nový kurz iTunes U, který poskytuje všem pedagogům a studentům nástoje, pro výuku programovacího jazyka Swift. CEO Applu Tim Cook zdůraznil během úvodní Keynote, že zájem studentů o programování pro platformu iOS neustále roste a zatím co na loňské WWDC měl nejmladší student, který vyhrál vstupenky na konferenci 13 let, letos to byl chlapec ve věku 12 let.

Apple se tak rozhodl středním školám a vysokým školám dopřát kurzy, které sjednotí jednak výuku, tak i možnost hodnocení úrovně jednotlivých studentů napříč celým světem. Učitelé nebudou muset vypracovávat vlastní materiály, ale budou se řídit pomocí osnov a materiálů, které připravil přímo Apple. To by mělo znamenat sjednocení standardů programovacího jazyka Swift. Veškeré materiály pro výuku Swiftu jsou navíc k dispozici zcela zdarma a to komukoli ať již na nějkou školu chodíte nebo se chcete učit z domu.

Veškeré osnovy, soubory, projekty, ukázky, demo verze a vše co k výuce patří je zcela zdarma na GitHub a na iTunes U přímo v iTunes. Příručky navíc vytváří přímo Apple, díky čemuž si učitelé i studenti mohou být jisti, že se učí to co je oficiální a to co Apple nemá problém schálit. Každá úroveň studia má několik projektů, které samozřejmě doprovází instruktář. Jeden kurz je pak určen pro výuku 15 týdnů, tedy jeden semestr, během kterého studenti projdou jistou úrovní studia. Veškeré materiály naleznete v iTunes U a přímo na GitHub zde.

Swift blog

Dnes nejčtenější

.