Zavřít reklamu

venezuela_flag_map1Pokud si myslíte, že je iPhone 6 drahý telefon, pak nevím o čem to mluvíte. Existuje totiž země, ve kterém je iPhone 6 nejdražší telefon na světě. Ve Venezuele se díky extrémní inflaci a omezené nabídce vyšplhala cena iPhone 6 v základní variantě na neuvěřitelných 300 000 bolivarů, tedy 47 678 amerických dolarů.

Podle agentury bloomber je ve Venezuele krádež telefonu nejčastějším trestným činem. Telefony se kradou v doprávních zácpách ale i na procházce se psem. Pokud máte pěkný telefon a ukážete jej na ulici, máte zkrátka smůlu. Jen dva obchody v zemi nabízí nový iPhone a protože musí získat telefon přímo od vlády, jenž omezuje zásoby a musí také přičíst neuvěřitelnou inflaci, zákazník zaplatí za telefon téměř 48 000$, tedy zhruba 1 100 000Kč.

Paradoxně je Venezuela země s jednou z nejnižších minimálních mezd a tak abyste telefon zaplatili, pokud berete minimální mzdu, museli byste na něj vynaložit 1288 měsíčních platů, tedy pracovat na nový iPhone neuvěřitelných 107 let. Minimální mzda v zemi je totiž 7421 bolivarů měsíčně, což je zhruba 37 amerických dolarů.

iPhone 6 Display

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.