Zavřít reklamu

MooVeeTeeVee je jednou z mojich najobľúbenejších aplikácií pre iPhone a keď sa mi naskytla možnosť testovať jeho spin-off cez TestFight, neváhal som ani minútu a novú aplikáciu som začal okamžite testovať. Autor najobľúbenejšieho seriálového trackeru v App Store totiž pripravil ďalšiu aplikáciu, ktorá si získa srdcia filmových fanúšikov. Tá nesie pomenovanie MooVee a ako už názov naznačuje, ide o tracker filmov. A navyše má elegantný a intuitívny dizajn, vďaka ktorému aplikácia nevyzerá tak sucho.

Samotné MooVee stavia na podobnom princípe ako TeeVee, no pretože sa jedná o filmy a nie o seriály, bolo tu treba zmeniť niekoľko dôležitých vecí. V prvom rade si tu neodčiarkavate jednotlivé diely vášho obľúbeného seriálu, ale jednoducho si vyhľadáte film a zaradíte ho do kategórií. Tie zahŕňajú VidenéObľúbené a nakoniec sekciu Čo pozrieť. Jedná sa vlastne o sekciu, v ktorej uvidíte všetky filmy, ktoré si plánujete pozrieť, aj keď jej názov by som osobne zmenil za niečo menej robotické, napríklad „Chcem vidieť“.

MooVee
MooVee

Tým som zároveň načal jeden dôležitý aspekt, ktorý rozhodne poteší – aplikácia je dostupná vo viacerých jazykoch a slovenčina nie je výnimkou. Jazyk sa tu nastavuje automaticky v závislosti od toho, v akom jazyku beží váš iPhone. Čo ale poteší ešte viac, je fakt, že v slovenčine sa vám zobrazujú aj názvy filmov a navyše aj vy sami môžete vyhľadávať jednotlivé filmy podľa ich lokálnych názvov.  Preto ak ste si nevedeli spomenúť, ako sa volá Kód Enigmy v angličtine, môžete zadať tento názov a systém vám už automaticky nájde The Imitation Game. Na jednotlivé filmy môžete ťuknúť, čím sa vám zobrazí karta daného filmu, v ktorej vidíte všetko dôležité – hodnotenie, dátum vydania, herecké obsadenie, galériu záberov z filmu, možnosť pozrieť si trailer a nakoniec sa tu nachádza zoznam podobných filmov, ktoré by sa vám mohli tiež páčiť.

Nakoniec sa tu nachádzajú dve sekcie, ktoré vám umožnia získať prehľad o svetovej kinematografii. V sekcii Prehľadávať nájdete zoznam filmov, ktoré sú práve premietané v kinách, prípadne si tu môžete pozrieť filmy, ktoré vychádzajú čoskoro. A keď nenájdete to, čo ste čakali, potom sa môžete pozrieť do jednotlivých žánrov, medzi ktorými sa pohybujete v dolnej časti obrazovky. Druhá spomínaná sekcia nesie meno Objaviť a ikona „Genius“ je naozaj na mieste. Je to totiž sekcia, v ktorej nájdete zoznam filmov, ktoré by vás mohli zaujímať. Zoznam je vytvorený na základe filmov, ktoré ste pridali k obľúbeným a ktoré ste videli. V prípade pripravovaných filmov vám potom aplikácia pošle upozornenie, že film sa začne premietať už zajtra. Aplikácia MooVee ako taká je dostupná za 1,99€.

MooVee
MooVee

Dnes nejčtenější

.