Zavřít reklamu

microsoft-band-screen-protector-22
Bylo jen otázkou času, kdy přijde i Microsoft s vlastní nositelnou elektronikou. Jsme rádi, že svůj počin softwarově nepřipoutal jen k jedné platformě, a že má ke které, ale nabídl ji vlastně téměř všem. Microsoft Band, jak jej Microsoft velice jednoduše nazval, si můžete koupit a bude vám sloužit už pokud máte iOS, Android, nebo Windows Phone.

Microsoft Band jen těžko můžeme nazývat plnohodnotným náramkem, protože obsahuje i klasický TFT displej a podporuje notifikace z telefonu a to nemluvě o chytré hlasové asistence Cortaně, ale pojďme k funkcím náramku. Je napěchován všemožnými senzory, namátkou klasický gyroskop, akcelerometr, ale také GPS, senzor teploty kůže, nebo galvanický senzor vodivosti kůže, který kontroluje vodivost kůže a měří tak stres uživatele. Zcela pochopitelně nechybí vibrační motorek, pro upozornění, nebo buzení, anebo senzor srdečního tepu.

GetFile

Bát se nemusíte ani při horších podmínkách. Firma garantuje voděodolnost a prachuvzdornost náramku. Vypadá i vcelku masivně, takže na ruce ho zřejmě pocítíte. Bohužel věc, která na všech těch senzorech utrpěla nejvíce je logicky baterie, která by měla, podle Microsoftu, vydržet 48 hodin. Zcela pochopitelně odvoditelné je, že většina senzorů musí být vypnutá, takže například na GPS si nechte v terénu zajít chuť. Nutností bude samozřejmě vlastnictví aplikace Microsoft Health, do které náramek bude shromažďovat informace a pomocí které se půjde spojit s telefonem, jak jinak než přes Bluetooth.

en-INTL-PDP-Kronos_CrossCompatibility

Rozhodně dobře, že se Microsoft rozhodl přijít také s kůží na trh. Správné rozhodnutí je i univerzálnost v podobě multiplatformního propojení. Náramek si u nás bohužel zatím nikde nekoupíte, ale na stránkách Microsoftu si jej můžete už teď zakoupit za necelých 200 dolarů, což je při současném kurzu zhruba 5 000 Kč. Pro vášnivé sportovce zdánlivě nutností, zamrzí ale slabá baterie a nutnost koupě ze zahraničí, zatím.

en-INTL-L-Kronos-4M5-00001-RM2-mnco

Dnes nejčtenější

.