Zavřít reklamu

JBLUplynulý weekend sa niesol v znamení extrémnych horúčav, a už dva dni pred weekendom som vedel, že ho strávim niekde pri vode. To už sme mali vo firme na sklade vodeodolný reproduktor JBL Charge 2+ a vzorky ďalších vodeodolných reproduktorov ako JBL Clip+, JBL Flip 3 a JBL Xtreme. Na test som od manažéra značky dostal práve JBL Charge 2+. Rozhodol som sa ho preto riadne otestovať.

V sobotu som len rozbalil reproduktor (na počudovanie bol približne na 80% nabitý), zbalil veci a vyrazil na prírodné jazero v petržalke – Draždiak. Obligátny powerbank od PQI k mobilu som tentoraz nebral, keďže JBL Charge 2+ má aj funkciu nabíjania mobilných zariadení z univerzálneho USB portu a pribalil len lightning kábel k iPhone.

JBL Charge 2+

Párovanie cez Bluetooth prebehlo úplne bez problémov, tak ako na každom výrobku JBL. Stačí dlhšie podržať na reproduktore tlačídlo Bluetooth, čím sa prepne do párovacieho režimu (reproduktor to dá aj zvukovo vedieť) a už v telefóne si nájdete v zozname daný produkt. Na tretinovej hlasitosti reproduktor hral celých 6 hodín a zo stavu nabitia ubudla len jedna kontrolka, čo je približne 20% (udávaná výdrž je 12 hodín). Čím je hlasitosť vyššia tým sa skracuje doba prehrávania, ale nie nijako dramaticky. Pri maximálnej hlasitosti to tipujem na nejakých 9 – 10 hodín prehrávania. Pri leňošení pri jazere, či na kúpalisku to bohate postačuje.

JBL Charge 2+

Samozrejme som sa rozhodol otestovať aj vodeodolnosť. Reproduktor som položil do blízkosti vody a nechal som ho tak. Striekajúca voda s občasným štrkom mu vôbec nevadila a ani na kvalite reprodukcie sa to nijako neprejavilo. Tak som vystavil ešte viac vode. Pri krátkom úplnom zaliatí vodou reproduktor hraje ďalej, ale tlmene, keďže voda pôsobí ako izolant. To sa v priebehu 30 sekúnd ale napraví, len čo voda odtečie. Samotné zahrabanie do štrku mu vôbec nevadí. Jedine, na čo som došiel až doma, úplne drobný štrk sa občas zachytí v samotnej mriežke, ale nie je to nič, čo sa nedá poriešiť prúdom vody. Áno, reproduktor sa dá doma umyť normálne pod prúdom vody. V jazere som ho i oplachoval tak, ako keď potrebujete vypláchať prádlo v tečúcej vode :).

JBL Charge 2+

JBL Charge 2+

Po návrate od jazera, som navyše reproduktor využil ako ozvučenie doma v sprche. Aj tam ho môžete použiť, pekne v sprchovacom kúte, alebo položený na okraj vane.

JBL Charge 2+

Hneď v pondelok som volal majiteľovi Vodáckeho centra, či mi nepožičia kajak aby sme i na vode využili tento reproduktor. Aj tu prešiel bez ujmy na zdraví, ale až tu som si uvedomil jednu nevýhodu. Samotný zdroj hudby (telefón, mp3 prehrávač s bluetooth, atď…) tiež musí byť vodeodolný. Totiž dosah bluetooth je nejakých 10 metrov bez prekážok. Čo na splave nedosiahnete bez toho aby ste si telefón nezobrali so sebou. Takže ten si musíte zabaliť tiež do nejakého vodeodolného púzdra, alebo si zobrať taký, ktorý je sám o sebe vodeodolný.

JBL Charge 2+
JBL Charge 2+

Možno si vravíte, že takýto reproduktor si brať na splav, je úplne zbytočné. Máte pravdu, ja si tiež radšej užívam prírodu, ale na viacdenné splavy si ho beriem so sebou. Buď ho využijem večer v kempe, alebo len ako veľký zdroj záložnej energie nielen pre seba, keďže vo vnútri je 6000mAh batéria. Určite si ho budem chcieť so sebou vziať aj na dovolenku, ale uvidím či manažér mi ho zapožičia.

JBL Charge 2+

Tento produkt môžem len odporúčať a navyše je dostupný až v 5 farbách. Len si neberte čiernu alebo bielu farbu, ale kľudne sa odvážte aj do iných farieb. Na čiernych produktoch vidieť prach a biela farba sa rýchlo zašpiní. Ideálna je modrá, ktorú som mal aj ja k testovaniu, alebo červená.

Dnes nejčtenější

.