Zavřít reklamu

IDCIDC prehodnotila svoj názor, čo sa týka predajov inteligentných hodiniek a vo svojej najnovšej správe tvrdí, že trh s wearable zariadeniami zaznamená obrovský nárast oproti minulému roku. Vraví, že tento rok by mohli výrobcovia predať dokopy 72,1 miliónov prístrojov, čo by znamenalo nárast o 173% oproti minulému roku. Už minulý rok sa totiž podarilo predať 26,4 miliónov prístrojov.

Je však treba zdôrazniť, že IDC myslí wearable zariadenia ako také a nejedná sa len o inteligentné hodinky alebo okuliare, ale aj o fitnes trackery, krokomery a ďalšie „základné“ wearable prístroje. Za zmienku potom stojí, že minulý rok by trhu dominovali práve základné zariadenia a to v pomere 4:1 – totiž, predalo sa len 4,2 milióna inteligentných hodiniek. Zdá sa ale, že tento rok sa to zmení a dočkáme sa 33,1 miliónov predaných inteligentných hodiniek, na čom sa významne podieľajú Apple Watch. Tie sa totiž z hľadiska predajov na trhu wearable zariadení stali hitom – za prvý deň bolo iba v USA zaznamenaných 1,5 milióna predobjednávok a do dnešného dňa malo byť v krajine uskutočnených celkovo 2,8 miliónov objednávok. Predobjednávky v iných krajinách ešte viac navýšia štatistiku.

IDC napokon verí, že budúci rok sa dočkáme prevratu a na trhu nájdeme viac inteligentných hodiniek a remienkov ako klasických trackerov. V prvom rade budú mať ale slovo tie zariadenia, na ktoré sa dajú nainštalovať aplikácie tretích strán. To znamená, že hlavné slovo budú mať hodinky so systémom watchOS, Tizen, Android Wear a prípadne aj HoloLens, ktoré sa majú začať predávať už tento rok a obsahujú Windows 10. Spoločnosť nakoniec verí, že do roku 2019 sa počet predaných prístrojov zdvojnásobí a výrobcovia budú hlásiť dokopy 155,7 miliónov predaných prístrojov, z čoho základné wearable produkty tvoria 66,3 miliónov a smartwatch 89,4 miliónov kusov.

IDC wearable 2015

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.