Zavřít reklamu

DxO One iconSpolečnost DxO včera představila svůj nový produkt DxO One. Jedná se o velice zajímavé příslušenství k iPhonu. Konkrétně jde o 20,2-megapixelový fotoaparát, který připojíte k iPhonu pomocí Lighning konektoru a se speciální aplikací, kterou si stáhnete do iPhonu, můžete pořizovat zajímavé a kvalitní snímky jen díky malému příslušenství připojenému k telefonu.

DxO do této doby vyvíjela převážně jen desktopové aplikace, které slouží k pokročilé úpravě fotografií. Nyní se však rozhodla udělat krok vpřed a představit svůj první hardwarový produkt. Nepřišla však s ledajakým kouskem, ale s něčím jedinečným ve své kategorii.

DxO One využívá jednopalcový 20,2-megapixelový snímač a objektiv, který se skládá ze šesti prvků s maximální světelností  ƒ/1.8 a minimální ƒ/11. Snímky pořizuje pomocí speciální aplikace, která dokáže s kamerou komunikovat a využít jí jako fotoaparát a ukládá je ve buďto ve formátu .JPEG nebo .DNG či v .DxO, což je speciální formát přímo od společnosti, která za produktem stojí.

DxO One 2

Samozřejmě, že fotoaparát umí natáčet i video. Konkrétně dokáže zachytit 1080p při 30 snímcích za vteřinu. Videa jsou pak ve standartním formátu .MOV. Citlivost ISO se pohybuje v rozmezí od 100 až do 51200 a expoziční čas v rozmezí od 1/8000 až do 15s.

Jedním z nejdůležitějších faktorů je samozřejmě cena. Ta je oficiálně stanovena na poměrně vysokých 640 €. DxO One se začne prodávat v září tohoto roku, ale předobjednávky už společnost začíná přijímat nyní. Více informací včetně animací a ukázkových fotografií naleznete na oficiálních stránkách přímo zde.

DxO One

Dnes nejčtenější

.