Zavřít reklamu

Apple Maps iconFlotila Apple vozidel pro mapování okolí už dorazila také do Evropy, konkrétně do Anglie. Jak bylo plánováno, prvním místem je Solihull, kde, jak můžete vidět na snímku níže, bylo Apple auto zachyceno. Apple v USA používá auta značky Dodge, ale do Evropy pro mapování Evropy pravděpodobně zakoupil automobily značky Mercedes-Benz Vito.

Už dříve jsme psali o vozidlech, která byla zachycena náhodnými kolemjdoucími, a která patřila Applu. Tehdy se však Apple nechtěl k mapování přiznat. Učinil tak teprve nedávno a oznámil, že pracuje na vylepšování svých mapových podkladů pro Apple Maps iOS a Mac aplikace. Ve skutečnosti ale ono „vylepšování“ znamená mapování okolí za účelem vytvořit Street View, tedy podobnou funkci, kterou má implementovanou ve svých mapách Google.

Jakmile se Apple k mapování přiznal, už ani není problém označit auta, která slouží k tomuto účelu. Nově tedy můžeme na vozidlech vidět nápisy „Apple Maps“ a také doménu „maps.apple.com.“ Prozatím však stránka není v provozu a pouze vás přesměruje na informace o mapách pro iOS. Je ale více než jisté, že v budoucnosti právě na této adrese nalezneme webové mapy Applu, jelikož i o těch se v minulosti spekulovalo.

Apple Maps vozidla budou samozřejmě v mapování Anglie pokračovat ještě několik týdnů. Apple dokonce zveřejnil seznam míst, které budou následovat, tudíž na označených místech lze vozidla s největší pravděpodobnosti spatřit. Na kompletní seznam se můžete podívat přímo zde.

Apple-Van-Solihull-England-800x485

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.