Zavřít reklamu

Monster_3DPojem „Monster Beats“ bol presne ten, vďaka ktorému si mohli viacerí zapamätať názov imidžových slúchadiel, ktoré sa minulý rok stali majetkom Applu. Startup Beats Electronics, na ktorého čele stál Jimmy Iovine a Dr. Dre, bol totiž minulý rok odkúpený spolu so streamovacou službou Beats Music za 3 miliardy dolárov a okrem toho, že Apple vstúpil na trh so slúchadlami, tak sa Dr. Dre stal dôležitou osobou v manažmente spoločnosti. Nanešťastie o jeho práci v Appli vieme zhruba toľko čo o albume Detox, keďže ako býva zvykom, Apple nezvykne odhaľovať, na čom jeho zamestnanci pracujú.

Právne oddelenie Applu sa však muselo krátko po akvizícii Beats popasovať so žalobou zo strany výrobcu Monster, ktorý vravel, že Beats ukradli jeho technológiu a použili jeho know-how pri výrobe vlastných slúchadiel. Spoločnosť sa teraz ozvala opäť a potvrdila, že žalovať Apple sa naozaj nevyplatí, zvlášť keď vie urobiť dobré promo pre vaše produkty. Monster totiž uviedol, že Apple sa rozhodol odobrať mu certifikát „MFi“, ktorý slúži na označovanie produktov, ktoré sú certifikované pre použitie so zariadeniami ako je iPhone alebo Apple Watch a produkty tak majú „dôveryhodnosť“ a dôkaz, že sa jedná o kvalitu. Samotná skutočnosť, že Monsteru bol odobraný certifikát, mu nevadí až tak ako fakt, že zatiaľ čo tu Apple vyvodil dôsledky, v prípade Samsungu žiadne dôsledky neexistujú a dvojica spoločností spolupracuje naďalej. Je však treba uznať, že bez Samsungu by dnes Apple jednoducho nedokázal vyrobiť a predať toľko kusov iPhonu.

Apple k odobraniu licencie dodal, že práve prebiehajúci súdny spor nie je dobrý ani pre jednu stranu a v súčasnosti im partnerstvo neprináša žiadne výhody. Monster bude zároveň musieť do septembra/září vyriešiť výrobu a aj marketing pre svoje produkty, keďže predáva približne 900 kusov rôzneho príslušenstva. Do podobnej situácie sa začiatkom roka dostalo aj Bose, ktoré taktiež žalovalo Apple, pre zmenu kvôli technológii potláčania šumu, ktorú vraj využívajú slúchadlá Beats bez povolenia. Reproduktory Bose boli vtedy dočasne stiahnuté z predaja v obchodoch Apple Store. Spoločnosti sa napokon dohodli mimosúdne a jeho produkty sa opäť dostali na pulty.

Monster DNA

*Zdroj: 9to5mac; WSJ

Dnes nejčtenější

.