Zavřít reklamu

ipodshuffleJak populární jsou vlastně Apple Watch? Přijal je svět tak, jak by to Apple očekával nebo se jedná o produkt, který tu sice je ale většinu lidí nehcává chladným? Nepříšel Apple na trh, který sám o sobě uživatele nezajímá? Odpověď na tyto otázky můžeme do jisté míry hledat na Google a nyní nemám na mysli Google.com/search, ale statistiky z největšího vyhledávače na světě.

Ukázalo se totiž, že uživatelé Googlu, kterých je měsíčně více než jedna miliarda, hledají za poslední tři měsíce častěji iPod, než Apple Watch. Mělo by to být přítom zřejmě naopak, iPod je produkt, který je na trhu přes deset let, je to produkt, který Apple tři roky neaktualizoval a prodeje svědčí o tom, že zájem zákazníků o iPod pomalu ale jistě upadá. Přesto je však iPod stále populárnější, co se vyhledávaných slov na Google týká, než Apple Watch.

Apple Watch mají sice dny, kdy několikanásobně zájem o ně převyšuje zájem o iPod, ovšem celkově je iPod stále vyhledávanější než Apple Watch, co se posledních tří měsíců týká. Přitom Apple Watch je žhavá novinka a iPod, pokud se bavíme o poslendních modelech, je tři roky staré „harampádí“.

Data z Google analyzoval a zpracoval analytik z Pacific Crest Andy Hargreaves, který uvádí: „Poté, co byla silná počáteční poptávka, pokračující zájem o Apple Watch je spíše průměrný.“ Důvěra v samotný produkt podle něj klesá a Apple Watch vnímají lidé trošku spíš jako hodinky s kalkulačkou, populární z devadesátých let, než jako nejmodernější gadget na světě. Podle Hargreavese budou Apple Watch potřebovat přidání množství funkcí, aby hodinky dokázaly uspět a překonat současný stav. Mohlo by se zdát, ž e Harfreaves nemá Apple příliš rád, ovšem to právě není pravda, jeho analýzy jasně ukazují, že se vyplatí investovat do Applu a v Applu je budoucnost, ovšem zejména kvůli iPhone 6 a iPhone 6s, který se očekává na podzim letošního roku. Apple Watch jsou podle něj spíše zklamání.

 

Apple Watch vs iPod google search

*Zdroj: uk.businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.