Zavřít reklamu

Apple music iconOd představení zcela nové služby Apple Music na WWDC, která by měla konkurovat podobným službám jako je například Spotify, se v diskuzích pod našimi články objevilo od vás, našich čtenářů, mnoho spekulací a pochyb ohledně ceny a dostupnosti Apple Music v ČR a SR. Ovšem díky iOS 8.4 beta, kde se objevily první náznaky objednávky Apple Music, která je však prozatím nedostupná, se dozvídáme, že služba bude dostupná také pro Českou republiku.

Jeden z našich věrných čtenářů nám totiž zaslal snímky nabídky předplatného Apple Music. Jak si můžete všimnout níže, nabídka se objevila doopravdy na českém iPhonu, a tak dostupnost služby pro ČR je definitivně potvrzena. Díky snímkům se potvrdila i cena, která činí 9,99€, tedy poslední dobou známý přepočet Applu 1:1 z dolarů na eura. Cenu jsme sice očekávali, ale vzhledem k tomu, že v Rusku nebo v Indii bude služba stát jen pakatel, jsme trochu tajně doufali, že i pro nás, jakožto „východ“ (protože tak nás v USA vidí), bude Apple Music také o něco levnější, ale bohužel.

Snímky také naznačují, že objednávka není stále ještě úplně lokalizována a také chybí některá tlačítka. Vše by však mělo být doladěno do 30. června, kdy bude Apple Music spuštěna společně s vydáním iOS 8.4 a budeme moci začít s 3měsíční zkušební lhůtou. Společně s Apple Music se uživatelé, kteří mají iOS 8.3 dočkají také zcela nové aplikace Hudba, která získala nový design, aby se tak lépe přizpůsobila Apple Music. Špatnou zprávu však máme pro uživatele ze Slovenska. Jeden z našich redaktorů na Slovensku má totiž iOS 8.4 nainstalovanou, avšak nabídku předplatného zatím stále neobdržel. Neházejme však zatím flintu do žita, mezi stovku slibovaných zemí by se Slovensko snad mohlo dostat.

Za snímky mockrát děkujeme našemu čtenářovi Pavlovi. Díky!

Apple Music ČR 1 Apple Music ČR

Dnes nejčtenější

.