Zavřít reklamu

Garmin-VivoActiveFirma Garmin, kterou můžete znát, jako výrobce autonavigací, se poslení dobou pohybuje ve vodách nositelné elektroniky. Za sebou už mají debut ve formě náramků Vivofit a Vivosmart. Jenomže teď přichází Garmin s chytrými hodinkami Garmin Vivoactive. U těchto hodinek je zajímavá už jen kategorizace, protože v sobě skloubí funkcionalitu chytrých hodinek, ale i sportovního náramku. Nedávno jsme psali o chytrých hodinkách Pebble Time, které se zdají být jako největší konkurencí pro jablečné hodinky. Bohužel, většina chytrých hodinek na trhu není kompatibilní s iOS, takže jsme vždy rádi za nějakou alternativu k Apple Watch. A jedním z nich jsou právě Garmin Vivoactive.

Pokud existuje aspekt, kvůli kterému se zaměříte na Garmin Vivoactive místo jiných hodinek, tak je to hlavně integrovaný GPS modul, díky kterému hodinky sledují například vaši trasu, když běháte, jedete na kole, nebo plavete. Díky tomu si snadno můžete naplánovat si trasu. Vestavěný akcelerometr společně s GPS modulem pak zaregistruje, že běžíte po stejné trase, jako včera a nahraje statistiky z této trasy. Vivoactive mají dokonce i speciální funkci pro golf, kdy vám uloží hřiště a budou shromážďovat informace a statistiky.

To by bylo dost z funkcí, nesmíme totiž opomenout ani ty funkce, mezi které patří především funkce notifikační. Hned po tom, co si do iPhonu nainstalujete aplikaci IQ Connect a připojíte se s hodinkami pomocí Bluetooth, tak se Garmin Vivoactive stanou plnohodnotnými chytrými hodinkami. Informují o přijatých zprávách, e-mailech, nepřijatých hovorech a notifikacích ze sociálních sítí.

Díky samostatné platformě IQ, na které běží celé hodinky, je zde velká možnost konfigurace vzhledu. Můžete si tak měnit ciferníky hodinek, případně si další stahovat z obchodu IQ Connect. Celá platforma IQ je zatím ve velmi rané fázi, do budoucna se tak máme na co těšit.

Hodinky disponují i speciální technologií ANT+, díky které si můžete s hodinkami spojit příslušenství od Garminu (např. měřič rychlosti na kolo atd.) a aplikace Connect pak bude schromažďovat více dat.

Co se týče výdrže, musíme Vivoactive pochválit a  podotknout, že opět převyšují Apple Watch, protože výdrž se ladně stáčí k jednomu týdnu používání, ale pozor, při plné zátěži, například pokud budete chtít zaznamenat celý dlouhý výlet na kole, se klidně výdrž zúží jen na deset hodin. Nemějte ale obavy, protože průměrná doba dobytí hodinek se počítá na dvě hodiny.

Garmin Vivoactive jsou velice zajímavým kusem hardwaru. Potěší notifikace z telefonu, kompatibilita s příslušenstvím od Garminu, ale i fitness funkce a skvěle vyřešený GPS modul. Cena, která v nejvyšší konfiguraci atakuje 8 500, se už více přibližuje k ceně Apple Watch, než tomu bylo u srovnávaných Pebble Time. Nutno říci, Garmin Vivoactive nechce zapůsobit cenou, nýbrž kvalitním zpracováním a funkcemi fitness náramku, ale i chytrých hodinek. Hodinky nejsou pro každého, zřejmě neosloví někoho kdo má rád elegantní styl, jelikož ten si zřejmě ušetří na Apple Watch, už kvůli designu, ale mohly by se zalíbit třeba geekům, kteří si rádi zasportují. Zakoupit si můžete hodinky na českém eshopu www.garmin.cz za cenu 6 990 Kč a pokud si připlatíte za model s HR Premium, což je snímač srdečního tepu, tak vás budou stát 8 390 Kč.

461302-garmin-vivoactive

garmin-smartwatch-3-692x550

Dnes nejčtenější

.