Zavřít reklamu

iPad Air 2 iconV návaznosti na prolomení watchOS 2, o kterém jsme psali v článku přímo zde, se podařilo jednomu z dvojice hackerů, konkrétně Stevovi Smith Troughton  zjistit, že iOS 9 beta v sobě skrývá mnohem lépe přizpůsobenou a zcela novou klávesnici pro větší uhlopříčku displeje s vyšším rozlišením. Klávesnice je navržena tak, aby dokázala zobrazit více kláves na obrazovce bez nutnosti se přepínat a vyhledávat znaky. Všem asi okamžitě dojde, za jakým účelem je v novém iOS 9 klávesnice skryta.

Jak můžete vidět na snímcích níže, klávesnice se snaží využít větší prostoru iPadu tím, že přidává klávesy jako je Tab a Caps Lock na levou stranu. Novinkou je také horní řádek symbolů. Symboly jsou přitom stejné, jako ty, které najdeme na horní řádce klávesnice u MacBooku společně s čísly, tedy: @ # $% ^ & * () _ +. Vedle klávesy přibyly složené závorky a také klávesa pro napsání svislé čáry.

Pokud se přepnete na další stranu kláves, tak můžete zaznamenat, že i zde došlo k několika změnám. Horní řada je nahrazena čísly a přibylo také několik dalších symbolů a nově se vejdou všechny klávesy jen na dvě strany, a tak není potřeba složitého hledání a překlikávání.

Důvodem návrhu nového rozložení klávesnice je zajisté připravovaný iPad Pro. Ten by měl podle všech informací nabídnout 12″ uhlopříčku displeje a Apple by jej měl představit na podzim tohoto roku. iPad Pro bude mířit především do školství a podniků, kde si rozhodně uplatnění. Nové funkce v iOS 9 v podobě Split-Screen a multitaskingu zmiňovanému představení také hodně nahrávají, jelikož právě tyto funkce by byly na větším iPadu lépe využity a dávají zde větší smysl, než na současný modelech.

Klávesnice v iOS 9 pro iPad Pro:

screen-shot-2015-06-15-at-11-33-26-a-m
screen-shot-2015-06-15-at-11-33-00-a-m

Současná klávesnice na iPad Air 2 s iOS 9:

current-ios9-keyboard
iPad Pro render Hajek

 

Dnes nejčtenější

.