Zavřít reklamu

iOS 9 vs Android MS iOS 9 a Android M beta verzemi už uživatelé mohou v současné době začít s velkým srovnáním obou sytémů. Jak iOS 9, tak Android M jsou nejpokročilejší systémy pro chytré mobilní telefony a tablety. Oba jsou nedávno představené a oba ještě nejsou oficiálně vypuštěné mezi běžné uživatele. Dalo by se také říci, že jsou si systémy v současné době hodně podobné a poslední aktualizace obou systémů je dorovnaly do stejné linie. Samořejmě, že každý obsahuje jisté odlišnosti, ale ve většině hlavních funkcích se hodně podobají.

Technický blog Pocket Now se na oba systémy zaměřil v nejnovějším videu. Otestoval první betu iOS 9, kterou Apple vypustil v pondělí po WWDC a Android M Developer Preview. Nejnovější iOS 9 testoval na iPadu Air 2 a Android M na Nexusu 9. Oba tablety jsou od společností stojících za svým systémem, tedy od Googlu a Applu, nejnovějším a nejlepším ve své kategorii, a tak je srovnání opravdu přesné.

V mnohém Google na své konkurenci Google I/O se svým Android M iOS dotáhl. Příkladem může být například spravování práv u jednotlivých aplikací. To už jsme u iOS nějakou dobu znali. Na druhou stranu zase Apple u svého iOS pro iPad nenabízel multitasking, to však nyní dohnal a majitelé se ho konečně dočkají.

Určovat, který ze dvou systémů je lepší se podle mého názoru příliš nehodí. Každý uživatel upřednostňuje něco jiného a něco jiného mu také vyhovuje. Rozhodnutí také záleží na na faktu, jestli vlastní produkt od téže samé společnosti, protože v případě Applovského ekosystému je jasné, která volba se vyplatí spíše.

 

ios-9-ipad-air-2-android-m-nexus-9

Dnes nejčtenější

.