Zavřít reklamu

iOS 9Podobne ako po minulé roky, tak aj tento rok si môžete nainštalovať betu najnovšieho iOS bez nutnosti vlastniť vývojársky účet a mať registrované UDID svojho telefónu v developerskom programe. Táto procedúra je využivaná už dlhší čas ľuďmi, ktorí si chcú vyskúšať najnovšiu verziu systému iOS okamžite a bez ďalších nákladov, lenže procedúra so sebou prináša aj niekoľko problémov. Ako bonus, majiteľov starších iOS zariadení musíme varovať, že prvá beta nie je tak dobre optimalizovaná pre iPhone 5c a staršie zariadenia a môžete sa tu stretnúť so sekaním, prehrievaním a rýchlym vybíjaním batérie.

Ak to však predsa len chcete skúsiť už teraz a neplánujete čakať na iOS Public Beta program, ktorý začne budúci mesiac a Apple vám prostredníctvom neho bude poskytovať lepšie vyladené beta verzie softvéru. V súčasnosti je však k dispozícii len prvá beta iOS 9.0, ktorú si môžete nainštalovať na svoj iPhone nižšie uvedenou metódou. Vopred vás ale upozorňujeme, že si beta softvér inštalujete na vlastnú zodpovednosť a redakcia LsA neberie zodpovednosť za vzniknuté škody.

  1. Nainštalujte si najnovšiu verziu iTunes pomocou Apple Software Update
  2. Stiahnite si IPSW súbor určený pre váš model iPhonu, iPadu alebo iPod touch
  3. Pripojte iPhone k počítaču pomocou USB káblu a zapnite iTunes, ak sa nezapne automaticky
  4. Nespoliehajte sa na iCloud! Zálohujte svoje iOS zariadenie do počítača – akonáhle totiž nainštalujete iOS 9.0 do svojho zariadenia, vaša najbližšia záloha bude automaticky vyžadovať iOS 9 a už ju nebudete môcť nainštalovať na svoje zariadenie, pokiaľ sa rozhodnete downgradovať na nižšiu verziu iOS.
  5. Akonáhle je záloha dokončená, podržte tlačidlo Option (Alt) na Macu alebo Shift na Windowse a stlačte tlačidlo Check for Update. Nájdite stiahnutý IPSW súbor a otvorte ho. Takto začnete inštalovať iOS 9 na svoje zariadenie
iOS 9 banner

Dnes nejčtenější

.