Zavřít reklamu

k2-_5b2e2cb2-beb9-4dd8-8f19-f873fb784cb3.v1Pokud, i přes obrovskou škálu možných krytů a pouzder, se bojíte o svůj iPhone, tak zajásejte, už se bát nebudete. Firma Ballistic uvedla do prodeje kryt Ballistic Tough Jacket. Společnost se chlubí hlavně robustností, originalitou a odolností svých krytů. Firma už v tomto odvětví podniká dlouho, tak není ani s podivem, že jim klidně uvěříme i garanci ochrany pádu z dvou metrů.

Asi vás nepřekvapí, že design se zde moc neřešil, přeci jen, šlo především o ochranu samotného přístroje. V balení dostanete čtyři části: Fólii na přikrytí displeje, protože displej je třeba chránit především, následně polymerový obal na samotný telefon, polykarbonátový kryt, který bude telefon chránit proti nárazům z velké výšky a v neposlední řadě obdržíte jakýsi přídavný kryt, který má funkci připnutí, např. k opasku.

Při tvorbě se dosti dbalo na to, aby se ochránila místa, na která iPhone padá nejvíce, což jsou především rohy a strany samotného telefonu. Pokud vám náhodou iPhone spadne na přední část (s nasazeným polymerovým krytem), tak se displeji nic nestane, protože kryt přečnívá i přes plochu displeje a zredukuje tak otřesy na minimum. Polykarbonátový kryt pak jen zpevní konstrukci a ochrání záda. Bát se nemusíte ani v případě, že by se vám do nitra iPhonu dostaly nějaké nečistoty. Tohle má Ballistic také vyřešené – všechny konektory jsou zalepeny.

tx1416-a06e_1

Při psaní jsem přemýšlel, pro koho je tento kryt stvořen. Došel jsem k závěru, že  pokud se například pohybujete často na stavbě, nebo v horších podmínkách, tak je pro vás kryt jako ulitý. Na telefon se pak nemusíte bát sáhnout ani se špinavýma nebo zaprášenýma rukama, protože displej kryje plastová fólie. Bát se nemusíte i při pádu, protože společnost Ballistic na svých stránkách garantuje, že iPhonu se nic nestane při pádu až 2,1 metrů na rovnou plochu. Co je ale logické, že objem telefonu značně nakyne, když se vloží do krytu. A s tím bohužel stoupne i jeho hmotnost. Nošení se tak značně ztíží, ale do kapsy u kalhot by se vám i tak měl vejít.

Kryt se prodává ve dvou barvených variantách – celkově černé a černobílé, přičemž zde jsou okraje bílé, ale záda jsou stejně černá. Pokud máte starší iPhone (4/4s), tak také nemusíte zoufat. I pro tyto modely se prodává kryt Ballistic Tough Jacket. Celkově se prodává pro modely 6, 6 Plus, 5s, 5c, 5, 4s, 4, přičemž pro iPhone 5/5s a 4/4s je na výběr z více barevných provedení, lákavá je například kombinace tmavě červené a černé.

Zajímavostí je, že kryty jsou i pro iPad Air a Air 2 a pro iPady 2., 3. a 4. generace. Pro iPady se prodávají za cenu 70 dolarů, což je v přepočtu asi 1 680 Kč, a pro iPhony, nehledě na model, se kryt prodává za cenu 35 dolarů (840 Kč). Zakoupit si jej můžete na oficiálních stránkách Go Ballistic Case. Kryt Ballistic Tough Jacket opravdu není pro každého, pokud se ale pohybujete v extrémních podmínkách, tak se sluší říct, že tento kryt by pro vás mohl být volbou číslo 1.

2447(7)

Dnes nejčtenější

.