Zavřít reklamu

Continuity Handoff IconContinuity je funkcia, ktorú v redakcii využívame len z polovice. To znamená, že niektoré funkcie sme sa rozhodli radšej vypnúť a pri iných sme sa rozhodli stlmiť zvuky, keďže skutočnosť, že vás na jednu SMS upozornia 3 rôzne iOS zariadenia naraz, nie je príjemná. Horšie to je potom v prípade hovorov, kde vám aj po zdvihnutí hovoru ostatné zariadenia naďalej vyzváňajú a vy sa počas telefonátu cítite ako v call centre. Apple sa však rozhodol poďalsunúť funkciu o niečo ďalej.

V iOS 9 totiž funkcia funguje aj bez toho, aby ste mali zapnutý Bluetooth alebo ste boli so svojimi zariadeniami pripojení k jednej WiFi sieti. Po novom si funkcia vystačí s mobilným pripojením, vďaka čomu môžu byť hovory automaticky posielané na ďalšie zariadenia aj keď nemáte iPhone pripojený k jednej sieti. Funguje to však len u vybraných operátorov a prvým operátorom, ktorý potvrdil vylepšenú Cellular Continuity, je americký T-Mobile. Ten zároveň vraví, že je momentálne jediným operátorom na svete, ktorý poskytuje čerstvo odhalenú funkciu. Žiaľ, zatiaľ nie je známe, ako dlho bude táto možnosť dostupná len v T-Mobile USA.

Ďalšou príjemnou výhodou je, že možnosť nastavovať hovory na iPade a Macu bola teraz presunutá do ponuky Telefón v nastaveniach, kým doteraz bola dostupná v nastaveniach FaceTime, tu je možné nastaviť si, ktorým zariadeniam chcete funkciu sprístupniť, aby sa nestalo, že sa telefónne číslo vášho nadriadeného objaví na iPade vašej manželky alebo na iPode vašich detí. Funkciu je možné identifikovať pod menom „Hovory na iných zariadeniach“. Samotná funkcia je dostupná pre beta testerov iOS 9 a neskôr, na jeseň/podzim, bude dostupná aj pre širokú verejnosť.

iOS 9 Call Forwarding
iOS 8 Continuity

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.