Zavřít reklamu

iPhone 6Zdrojové kódy nejnovější mobilního systému od Applu iOS 9 nám prozrazují, že budoucí generace iPhonu pravděpodobně přinese vylepšenou přední kameru pro focení selfie. Informace konkrétně naznačují, že nový iPhone 6s by měl disponovat přední kameru s takovým snímačem, že by dokázal nahrávat 1080p video a dokonce by měl po jeho boku být umístěn blesk. Kromě toho by přední kamera měla získat vlasnosti zadní kamery v takové podobě, že by dokázala vyfotit panorama a nahrávat slo-mo videa. 

„CAMCaptureCapabilities“ soubor v iOS 9 objevil vývojář Hamza Sood. Soubor obsahuje parametry jako „[CAMCaptureCapabilities isFront1080p120Supported],“ který odkazuje na přední fotoaparát. V současné době se nazývá FaceTime kamera a má 1,2 Mpx a dokáže zachytit video v 720p.

iOS 9 camera

Prozatím ale není úplně potvrzeno, že se údaje doopravdy týkají předního snímače. Apple do této doby stále používá horší přední fotoaparát, který výrazně zaostává za zadním. Ale vzhledem k popularitě selfie v polední době můžeme předpokládat, že se Apple vydá právě cestou v podobě zlepšení předního snímače, aby tak navázal na zmíněný trend a požadavky svých uživatelů.

Mnoho zahraničních zdrojů také tvrdí, že nadcházející iPhone 6s a iPhone 6s nabídnou vylepšená zadní fotoaparát. Podle jejich slov by se mělo dokonce jedna o největší vylepšení za celou éru iPhonů. Tuto změnu by mnoho uživatelů zajisté přivítalo a hrála by výzmanou roli v rohodování zákazníků přejí na nejnovější iPhone. Právě kvůli těmto pověstem ohlední zadního fotoaparátu je velice pravděpodobné, že po jeho voku bude vylepšen i fotoaparát přední.

iPhone 6

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.