Zavřít reklamu

SafariApple sjednotil začátkem tohoto týdne jednotlivé vývojářské programy pod jeden, který nyní pokrývá iOS, OS X a také Safari. To je sice skvělé pro vývojáře, kteří chtěli vyvíjet aplikace pro iPhone nebo Mac, ovšem pro ty, kteří vyvíjí rozšíření pro Safari to není příliš pozitivní zpráva. Apple sice tvrdí, že by tato změna měla zvýšit bezpečnost, ovšem vývojáři pluginů pro Safari protestují, protože zatím co do dnes mohli vyvíjet své rozšíření zcela zdarma, dnes již musí zaplatit poplatek 99$ ročně, aby mohli nechat svá rozšíření schválit.

Samostatný Safari Dev program byl do dnešního dne zcela zdarma a vývojáři mohli přispívat do Safari Extensions Gallery bez omezení. Chrome, Firefox ani další prohlížeče přitom za rozšiřování žádné poplatky tak jako dříve Apple neúčtují. Na Reddit se objevil mail, který Apple zaslal vývojářům Safari Extensions.

Mílý vývojáři,

Jako tvůrci Safari Extensions jste pomohli obohatit prohlížení webu pomocí Safari pomocí svých rozšíření prostřednictvím Safari Developer Program. Tento program je nyní součástí nového Apple Developer Program, který kombinuje vše, co potřebuje pro vývoj, distribuci a správu na všech platformách společnosti Apple. Váš stávající Safari Developer Program bude aktivní do 8. 7. 2015, a vaše Safari Extensions budou nadále dostupné. 

V práci na rozšířeních pro Safari můžete pokračovat dále a zároveň můžete přenést svou kreativitu na další platformy Applu, pomocí Apple Developer Programu. Připojte se k němu a můžete vyvíje a aktualizovat vaše rozšíření, předkládat nové aplikace pro OS X El Capitan a iOS. Můžete se také dozvědět jak rozšířit své schopnosti při programování. Apple má za cíl zlepšit bezpečnost Safari na OS X El Capitan, což znamená, že všechna rozšíření v Safari Extensions Gallery budou nyní schvalovat a podepisovat zaměstnanci Applu. Rozšíření aktualizována pomocí Safari Extensions Gallery budou automaticky aktualizována. 

safari_hero_large

Dnes nejčtenější

.