Zavřít reklamu

Apple Maps iconMinulý měsíc jsme vás informovali, že Apple pravděpodobně vyvíjí vlastní mapy s funkcí podobnou Street View od Google, tedy s 3D systémem mapování okolí. Domněnku nyní potvrdil samostný Apple na svých oficiálních stránkách, kde uvádí, že používá auta k mapování okolí po celém světě. Data prý použije k vylepšení Apple Maps. Získané mapové podklady by se měly objevit už v jedné z budoucích aktulazicí.

Apple dále podotýká, že v sesbíraných datech zachová soukromí všech, tudíž použije podobný systém jako Google. Pokud tedy budete zachyceni během mapování, bude ve výsledku váš obličej rozmazán. Podobně Apple naloží například i s SPZ.

Nejprve se v únoru spekulovalo, že Apple vypustil do ulic svá auta za záměrem testovat autonomní řízení, které by mělo být použito v Apple Car v roce 2020. Nakonec se ale zjistilo, že zahlédnutá auta slouží právě k mapování okolí.

Pokud byste chtěli být zachyceni Apple autem, pak dobře sledujte tento měsíc všechna prohlášení Applu, protože vydá seznam míst, kde byste měli v nejbližší době auta potkat. Prozatím prý Apple zmapoval 13 lokalit v USA, zavítal také do čtyř oblastí Anglie a Dublinu a jeho. Zbytek Evropy by se měl snad následovat během tohoto roku.

Apple Maps dosud spoléhají na mapové podklady třetích stran, kterou je například TomTom. Právě od toho chce Apple v budoucnosti opustit a spoléhat se jen na své zdroje. O něco podobného se už v minulosti pokusil, ale všichni víme, jak to skončilo. Tehdy se ale společnost spoléhala na spojení dat ze všech možných zdrojů. Nyní by mělo být vše jinak.

iOS 9 Maps

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.