Zavřít reklamu

iOS 8 Hudba ikonaTěsně před dnešním představením streamovací služby od Applu na WWDC přichází Financial Times s nejnovějšími informacemi. Server potvrdil, že se služba bude doopravdy jmenovat Apple Music. Kalifornská společnost tak částečně opustí od názvu iTunes, který vždy používala ve spojitosti s hudbou. Přesto by však mělo být představena nová verze iTunes Radio, u které by měl být název zachován, jako doposud.

Jak už jsme zmínili dříve, Apple bohužel nebude nabízet službu zdarma s omezením v podobě reklam, jako to dělá například Spotify. Apple Music bude tedy placená služba za $9,99 měsíčně. Dalo by se říci, že tím Apple absolutně odradí většinu svých potenciálních zákazníku, ale společnost plánuje všem zájemcům nabídnout 3-měsíční zkušební období, kdy bude Apple Music v neomezené podobě zcela zdarma, jako kdyby si jí uživatel zaplatil. Právě vyzkoušení si služby má zákazníky nalákat k pozdějšímu předplacení.

Nová hudební služba Applu byla vytvořena na základech Beats Music, kterou Apple získal akvizicí společnosti Beats minulý rok. Apple službu od Beats chválil zejména kvůli poměrně přesnému přizpůsobení se požadavkům svého zákazníka tím, že nabízela hudební žánry a styly na základě předchozího poslechu. Právě tyto rysy chce Apple zachovat také u nové služby Apple Music, kde si kladl za cíl, aby uživatelům umožnil rozšiřovat své obzory v oblasti hudby a navrhoval jim další sklady a alba k poslechu.

Řeč padla také na iTunes Radio, tedy na službu, kterou už Apple provozuje několik let, avšak do České republiky a Slovenska se prozatím nedostala. Nové iTunes Radio by mělo být na WWDC představeno také a mělo by nabídnout zcela nový design. Podle zpráv by iTunes Radio mělo sloužit především pro uživatele, kteří nejsou z USA, a z tohoto důvodu by služba měla být jakási náhrada za Apple Music například i pro naší republiku.

Obě novinky by měly být představeny již dnes na WWDC, která začíná v 18:00 a měly by být představeny jako součást aplikace Music, která už v betaverzi iOS 8.4 získala nový vzhled a připravila se tak pro Apple Music a iTunes Radio.

apple_music_french_content
Beats Music

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.