Zavřít reklamu

watchOSApple už robí posledné práce v Yerba Buena Center predtým, než otvorí brány tohtoročnej WWDC a najnovšie už vyvesil bannery, ktoré potvrdzujú názvy systémov, ktoré uvidíme na zajtrajšej konferencii. Za zmienku tu rozhodne stojí, že Apple spomína už tri operačné systémy a podľa všetkého sa jedná o systémy iOS, OS X a watchOS. To zároveň potvrdzuje, že na zajtrajšej konferencii dojde k predstaveniu plnohodnotného SDK pre Apple Watch.

Za zmienku však stojí, že Apple v názve systému jednoducho nahradil „i“ za „watch“, kým doteraz sa o systéme hovorilo ako o tzv. Watch OS, vďaka čomu sa čakalo, že systém bude mať pomenovania ako prvé verzie systému pre iPhone, kedy ešte pojem „iOS“ neexistoval a používal sa skôr iPhone Software alebo iPhone OS. Za zmienku tiež stojí grafika, ktorú Apple použil pri banneroch. Nájdeme tu totiž jeden jediný banner s ikonou zaobleného štvorca, ktorým je však OS X, nie iOS. Ten, po boku watchOS, majú bannery s kruhovými znakmi.

To však neznamená, že by Apple plánoval premeniť systémové ikony, aspoň nie vo verzii iOS 9. Preto si skôr myslíme, že sa jedná len o reklamnú grafiku. Navyše, zdroje blízke 9to5mac potvrdili, že nový systém je veľmi podobný iOS 8 a je tu len pár zmenených ikon s upravenými farbami. Kľúčovú novinku však predstavuje systém watchOS, ktorý ponúkne užívateľom možnosť využívať senzory na spodnej strane hodiniek, digitálnu korunku a aj hardvér hodiniek, vďaka čomu už nebudú aplikácie vyžadovať iPhone.

watchOS
watchOS

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.