Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Přesně tak, jak jsme očekávali, se Apple Pay rozšiřuje do Velké Británie, která se tak mimo USA stává první zemí, která bude podporovat mobilní platební systém, představený v říjnu minulého roku. Celý proces začne již v červenci. Apple tak do pár měsíců plánuje podporovat 70 % kreditních karet ve Velké Británii.

Apple take na WWDC 2015 zmínil několik zajímavých faktů o vývoji Apple Pay v USA. Tato služba už podporuje 2500 bank a skoro jeden milion lokalit. Co je ale opravdu zajímavé je fakt, že Apple spolupracuje se společností Square, která poskytuje levné platební terminály pro menší obchodníky. Square tak na trh uvede novou čtečku, která bude podporovat službu Apple Pay, která se tak jednoduše rozšíří do spousty nových obchodů.

Původně se čekalo, že se dostane i na rozšíření v Kanadě a v Číně. Tyto země si tak ještě budou muset počkat. Uvedení v Čechách a na Slovensku se asi v nejbližší době jen tak nedočkáme.

Mimo jiné také bylo uvedeno, že se aplikace Passbook mění na Wallet. Tato aplikace tak nově bude podporovat i karty nejrůznějších obchodů, celá aplikace tak bude komplexnější a dokonce i automaticky pozná, když jste v obchodu a sama od sebe u platebnáho terminálu použije specifickou kartu.

apple-wwdc-2015_0921
apple-wwdc-2015_0948
apple-wwdc-2015_0968
apple-wwdc-2015_0986
apple-wwdc-2015_0989

Dnes nejčtenější

.