Zavřít reklamu

Trade-in programApple v březnu tohoto roku rozšířil svůj Reuse and Recycle trade-in program, který umožní zákazníkům vyměnit telefony s operačními systémy Android, Windows Phone a BlackBerrry za kredit pro nákupu iPhonu. Tuto volbu mohou využít zákazníci pouze v USA, Francii, Velké Británii, Německu, Kanadě a Itálii. My jsme tak vyrazili do Apple Storu v Seattlu, abychom zjistili, jak hodnotný kredit nám Apple dá za Nexus 5 od LG.

Celé to funguje velice jednoduše. Telefon přinesete do Apple Storu, kde se na něj zaměstnanci podívají, zkontrolují stav a následně podle nevím jakých tabulek či kritérií vám oznámí, kolik kreditu za daný telefon dostanete. Háček je ale v tom, že získaný kredit lze uplatnit jen pro nákupu nového iPhonu, nejde tak o kredit, který by sloužil pro nákupy v App Storu nebo pro nákup Apple Watch. Jelikož jsem spokojený uživatel iPhonu 6 Plus, tak by mi kredit byl k ničemu. Zajímalo mě ale, jestli je Apple štědrý, nebo jestli se naopak vytasí s nějakou směšnou nabídkou.

Pro upřesnění jsem do prodejny přinesl Nexus 5 16 GB, který byl používán rok a tři měsíce. Jde o zařízení, které se začalo prodávat na podzim roku 2013. Telefon je v perfektním stavu, celou dobu byl nošen v krytu, nikde nejsou škrábance nebo jakákoli jiná drobná poškození. Nejde o žádnou vlajkovou loď, na druhou stranu to je pořád výkonný stroj s FULL HD displejem, rychlým hardwarem a nejnovějším Androidem Lollipop. Na Amazonu se použité modely prodávají od 200 dolarů výš, což je v přepočtu 4875 kč. Dostat se pod tuto částku je velice obtížné.

Bylo mi jasné, že od Applu 200 dolarů rozhodně nezískám. Přece jen se musí obětovat něco za to, že jde o velice jednoduchý způsob, jak za starý kousek získat peníze, nebo v tomto případě kredit na nákup iPhonu. Avšak to, co mi bylo nabídnuto, považuji za výsměch. Apple mi totiž nabídl pouhých 50 dolarů (1220 kč). Děkuju, nechci. Trade-in program tedy představuje jen nouzové řešení, pokud můžete, jednoznačně bez váhání svůj starý telefon prodejte kdekoliv jinde.

trade
iphone-6-vs-nexus-5

Dnes nejčtenější

.