Zavřít reklamu

Apple-money-logoApple skončil v letošním seznamu Fortune 500 na pátém místě, které obhájil z loňského roku. Seznam Fortune 500 se zaměřuje na společnosti z USA, které vykázaly za loňský fiskální rok největší příjem.

Apple skončil na pátém místě, když jej překonal Wal-Mart Storesm Exxon Mobil, Chevron a Berkshire Hathaway. Fortune však uvádí, že Apple je sice „až“ na pátem místě co se příjmů týká, ovšem v čistém zisku je na tom nejlépe.

Applu v loňském roce nejvíce pomohlo představení Apple Watch a služby Apple Pay. Samozřejmě pak Fotune hleděl také na rekordní prodeje iPhonů 6, kterých se jen za první tři dny prodalo neuvěřitelných deset milionů. Sám Tim Cook, CEO společnosti Apple uvedl v nedávném rozhovoru s investory, že je těžké najít v číslech něco, co by se jim nelíbilo.

Apple se poprvé dostal do první desítky tohoto seznamu v roce 2013 a od té doby si drží pozici. Další technologické společnosti v seznamu jsou AT&T na 12. místě, Verizon na 15. místě, HP na 19., IBM na 24., Amazon na 29, Microsoft na 31. a google na 40. místě.

iMoney

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.