Zavřít reklamu

summerLéto se nezadržitelně blíží. S ním přicházejí prázdniny, krásné počasí a hlavně čas na dovolenou, abychom si alespoň na nějaký čas oddechli od jinak náročného denního programu. Na cestování se každý musí pečlivě připravit. To samozřejmě ví i vývojáři pro iOS, kteří tak neváhali a do App Storu začali nahrávat velké množství zajímavých aplikací. Dnes si ukážeme 5 takových, které by vám na cestách rozhodně neměly chybět.

 

1. Trip Advisor
Tou jednoznačně nejpopulárnější a nejlepší záležitostí je TripAdvisor. Ten vám umožní vlastně úplně všechno, co na cestách budete potřebovat. Není tak problém zarezervovat hotel, najít ty nejchutnější restaurace, poohlédnout se po jiných atrakcích a lokálních zajímavostech, přečíst si miliony recezní od ostatních uživatelů, nahrát do telefonu mapy nebo porovnat ceny letenek. Nechybí ani podpora pro Apple Watch. Pokud existuje jedna aplikace, kterou si prostě musíte stáhnout, je to TripAdvisor. Osobně ji už nějakou dobu používám a na cestách jsem byl vždy maximálně spokojen. Celá aplikace je propracovaná a zabalená do intuitivního a přehledného designu. To vše zdarma a bez jakýchkoli reklam.

tripadvisot

 

2. Tripwolf
Aplikací podobného zaměření je Tripwolf. Ten vám ale po dobu dovolené bude spíše takovým pomocníkem, se kterým si připravíte denní plán. Samozřejmě si také zjistíte všechno o hotelech nebo památkách, ale tou nejlepší funkcí je právě možnost zorganizovat si podrobný časový harmonogram. Součástí jsou také offline mapy a podpora 500 světových měst. Ačkoli si za neomezenou podporu specifického města budete muset připlatit 5 €, i tak je to skvělá nabídka, kterou rozhodně využijete.

tripwolf

 

3. Waze
Největší komunita řidičů, která si vzájemně pomáhá. Přesně to představuje Waze – sociální GPS systém. Už jen tím, že při řízení používáte mapové podklady této aplikace, kterou mimochodem koupil Google, poskytujete ostatním tuny informací o tom, kde jsou zácpy, nehody nebo jiné silniční problémy. To je ale jen takový bonus. Samotné mapy jsou totiž dostatečně kvalitní na to, aby se Waze stal vaší primární GPSkou na cestách. Součástí je i turn-by-turn navigace. Hlavní je ale fakt, že je vše zdarma.

waze

 

4. Foursquare
Možná byste tuto aplikaci v seznamu nečekali, ale poté, co se tato dříve sociální síť rozdělila na Forsquare a Swarm, se z ní stala parádní základna užitečných informací pro cestovatele. Jde totiž o skvělý zdroj recenzí přímo od lokálních expertů, kteří mají ty nejlepší podniky dokonale zmapované. Řekněte tak aplikaci, co chcete. Přejete si najít místo, kde seženete to nejlahodnější pivo nebo co nejlepší pizzu? Můžete zapátrat například i po romantických místech nebo po parcích, kam byste mohli na piknik. Záleží jen na vás. Poté, co zadáte požadavek, se zobrazí seznam těch nejlépe hodnocených míst. Stačí si tedy jen vybrat.

foursquare

 

5. Airbnb
Výborná aplikace, která se vám bude rozhodně hodit při plánování dovolené. V Airbnb totiž naleznete velké možností míst k přenocování v oblíbených turistických městech. Ostatní v aplikaci nabízí k pronajmutí svůj byt nebo dokonce celý dům, který si můžete zarezervovat klidně i na celý měsíc. Ceny bývají mnohem nižší, než v případě běžných hotelů, a tak díky Airbnb lze na cestách podstatně ušetřit. Aplikace nabízí skvělý design a promyšlené rozdělení včetně pokročilého vyhledávání.

screen322x572
screen322x572-2

 

6. Google Translate
Znalost těch nejrozšířenějších světových jazyků vám sice poslouží na cestách do Francie nebo do Španělska, v případě cesty do Japonska nebo Nepálu vám ale moc platná nebude. Proto je tu Google Translate, který podporuje snad všechny světové jazyky. Offline stáhnutí jazyků je sice limitovaná funkce jen pro Android, ale verze pro iOS i tak dobře poslouží pro přeložení materiálů, kde je k dispozici internetové připojení. Nejnovější funkce se nazývá Word Lens: stačí namířit kameru na nápis, který se automaticky přeloží do vámi zvoleného jazyka, a to i offline. Word Lens sice nepodporuje všechny jazyky, ale na ty nejdůležitější evropské se dostalo (angličtina, španělština, ruština, italština, portugalština, němčina, francouzština).

google translate
Summer iPhone

Dnes nejčtenější

.