Zavřít reklamu

Family Care icon

Jednou za čas vám přineseme recenzi užitečné aplikace, u které se snažíme, aby byla užitečná a dokázala vám pomoci při každodenní činnosti v běžném životě. Raději vždy recenzujeme software z dílny českých vývojářů. Dnes se nám oba zmíněné aspekty spojují, jelikož vám představujeme aplikaci Family Care od českého vývojářského studia NH Visions, která právě zavítala do iTunes App Store a je k dispozici pro iPhone zcela zdarma. Na následujících řádcích se pojďme s aplikací seznámit, ukázat si, k čemu vlastně slouží a jak nám může v běžném životě pomoct.

Family Care, jak už samotný název napovídá, je vcelku propracovaná aplikace sloužící ke sledování zdravotního stavu své rodiny nebo dokonce i domácích mazlíčků. Nejvíce ji asi využijí děti svých starších rodičů, kteří dbají na jejich zdravotní stav a chtějí jim poskytnout péči ve staří či pomoci se zorientovat ve všech lécích, které berou nebo nemocích, které je postihly. Samozřejmě, že používání aplikace nemusí být omezené jen na výše zmíněné pečování, ale můžete například hlídat zdravotní stav svých protějšků ve vztahu či manželství, a nebo i sebe samotného/samotnou. Vše záleží jen a jen na vás.

Pro začátek je možné přidat si až pět svých blízkých a až dva mazlíčky, u kterých chcete sledovat zdravotní stav. Uvedený počáteční limit se může zdát poměrně omezující, ale ve finále stačí a kdyby ne, tak aplikace nabízí možnost si za malý poplatek kapacity rozšířit.

screen568x568-2
screen568x568-3

 

Family Care dokáže pracovat i s minimem informací. Jednoduše přidáte jen to, co doopravdy chcete. Zaznamenat můžete až od základních osobních údajů po aktuální léčbu, krevní skupinu nebo třeba návštěvy lékaře. Jednotlivé přidané osoby si pak můžete synchronizovat se svými kontakty, a tak se do aplikace vloží i jejich číslo a email, a na základě těchto doplňujících informací si lze zvolit, aby se přidaným osobám posílala automaticky SMS třeba v případě, že mají navštívit doktora nebo si vzít lék. Stejně tak si samozřejmě můžete nastavit i notifikace do svého mobilu.

Silnou zbraní u Family Care je jednoduchá synchronizace s webovým rozhraním, tudíž máte veškeré informace z iPhonu také ve svém prohlížeči na PC nebo Macu. Do rozhraní se dostanete přímo na oficiálních stránkách aplikace. Stačí si vytvořit účet a můžete přidávat osoby nebo mazlíčky dle libosti. Vzhled a rozhraní je shodné s mobilním, a tak se neztratíte a hned budete vědět, kam a jak údaje přidat. Informace jsou v prohlížeči dokonce ještě o něco přehlednější, než na mobilu. Veškerá data jsou tedy kromě vašeho mobilu uložena i na stránkách, z čehož vyplývá, že o ně v případě ztráty nebo poškození iPhonu rozhodně nepřijdete. V momentě, kdy si koupíte telefon nový, si stačí jen stáhnout aplikaci a vše si opět synchronizovat. Stejně tak v případě, že přejdete z jedné platformy na druhou, protože Family Care je dostupná i pro Android.

screen568x568
screen568x568-4

V celkovém pohledu se jedná o praktickou aplikaci, která se snaží pomoci všem, kteří se chtějí věnovat péči svých rodičů nebo mazlíčků. Family Care rozhodně poslouží i jako výborná pomůcka pro maminky, kterým připomene vše ohledně svých dětí. Pomůže i tatínkům se zorientovat v léčbách či alergiích svých ratolestí  a nemusí tak v případě návštěvy doktora mít strach, že nemají dostatek informací. Family Care výborně poslouží i seniorům, kteří jsou nuceni denně brát velké množství léků, na které už vzhledem ke svému stáří zapomínají.

Dnes nejčtenější

.