Zavřít reklamu

Wii_UApple dokázal svojimi produktami ovplyvniť naozaj mnoho trhových odvetví a ako sa zdá, tak systém iOS začal ovplyvňovať aj konzolový trh. Nielen, že sa veľmi často špekuluje, že nová Apple TV bude slúžiť aj ako herná konzola, ale prenosné zariadenia ako iPhone dokázali ochromiť PlayStation Vita natoľko, že kým na PSP nájdeme stovky hier, na PS Vita dnes vychádzajú prevažne JRPG hry, na ktoré si prídu hlavne otaku. Lenže teraz sa zdá, že iPhone a Apple TV dokázali ovplyvniť konzolový trh natoľko, že aj budúca konzola od Nintenda bude bežať na mobilnom systéme.

Presnejšie sa teraz vynorila informácia, že pripravovaná konzola Nintendo NX, o ktorej v súčasnosti nie je známe, či pôjde o nástupcu Wii U alebo 3DS, bude bežať na operačnom systéme Android a okrem hier z dielne Nintenda tu zrejme nájdeme aj hry, ktoré boli pôvodne určené pre mobilné zariadenia, ako napríklad Real Racing alebo mobilný port GTA San Andreas. Nakoniec je ale možné aj to, že Nintendo NX bude fungovať podobne ako Nvidia Shield, na ktorej je možné hrať počítačové hry ako DiRT 3 alebo Half Life. O kombinácii Nintenda a Androidu sa špekulovalo už dlhší čas a dokonca sme sa dočkali niekoľkých konceptov, ktoré prezentovali takzvaný Nintendo Phone so všetkými dôležitými funkciami a Pokémonmi, vďaka čomu by mohli fanúšikovia týchto kreatúr predať svoje iPhony a Androidy a kúpiť si práve telefón so systémom od Nintenda.

Problémom však bude, ak konzola s Androidom bude ponúkať tie isté hry, ktoré má Nintendo v pláne vydať pre iPhone a ostatné telefóny. Takto dostupné hry by totiž v žiadnom prípade neboli X faktorom pre Nintendo NX a preto ak chce NX uspieť, musí disponovať vlastnými exkluzivitami, ako napríklad skutočným pokračovaním Zeldy, Super Maria a iných hier. Samozrejme je treba stále myslieť na to, že konzola ešte nebola oznámená a doterajšie informácie sú skôr len špekuláciami a situácia sa môže kedykoľvek zmeniť. Na druhú stranu, informácia pochádza od serveru Nikkei, ktorý je možné prirovnať k japonskému WSJ a patrí tak medzi spoľahlivé zdroje informácií.

Aktualizované: Nintendo vyvrátilo špekulácie, že by Nintendo NX bežalo na Androide.

Nintendo Wii U

*Zdroj: Sector

Dnes nejčtenější

.