Zavřít reklamu

iTunes 12 iconPodle The Wall Street Journal, představí Apple novou streamovací službu skutečně již 8. června 2015 během úvodní keynote vývojářské konference Worldwide Developers Conference, neboli WWDC. Apple chce založit novou službu na základě Beats Music, tedy služby, kterou společnost získala akvizicí Beats.

Služba nebude podle informací Wall Street Journal obsahovat možnost poslouchat zdarma tak jako například u Spotify, kdy musíte poslouchat reklamy a poté máte k dispozici hudbu zcela zdarma, ale bude založena pouze na placeném modelu s tím, že cena za měsíc bude 10$, tedy zhruba 240Kč.

Hudba zdarma bude k dispozici přes itunes Radio, ovšem nová hudební služba bude mít pouze plcený model. iTunes Radio by se mělo rozšířit o nové stanice, které vytvoří hosté z prostředí DJ. Otázka je, co bude s iTunes Store, podle The wall Street Journal je Apple připraven kanibalizovat novou streamovací službou na iTunes Store, ovšem zda tomu tak skutečně bude je otázkou. Na druhou stranu však Applu nic jiného nezbývá.

Uživatel, který si chce koupit hudební album za 10$ jednou za měsíc, což není příliš často, již narazí na fakt, že se mu více vyplatí zaplatit si předplatné nové služby, která mu bude hudbu streamovat zcela neomezeně. Apple se bude snažit službu co nejrychleji rozšířit do celého světa a dostat se do zemí, ve kterých jiné streamovací služby prozatím nejsou.

Lil Wayne Beats by dre

Dnes nejčtenější

.