Zavřít reklamu

HomeKitPresne tak ako sa špekulovalo, tak dnes bol oficiálne zahájený predaj prvých produktov využívajúcich rozhranie HomeKit. Aj keď vydanie produktov nebolo potvrdené tlačovou správou od Applu, prví výrobcovia ako Insteon, Lutron, iHome, Elgato, Caseta a Ecobee už oznámili zahájenie predaja svojich produktov, ktoré sa dajú už oficiálne zakúpiť, prípadne ich výrobcovia odosielajú prvým majiteľom, ktorí si ich predobjednali.

Všetky zariadenia využívajú rozhranie HomeKit a tým pádom je ich možné ovládať s pomocou Siri, pod podmienkou že má užívateľ na svojom telefóne nainštalovaný system iOS 8.0 alebo novší. Správy tiež prichádzajú krátko pred tým, ako Apple na budúcotýždňovej WWDC predstaví iOS 9 s novou aplikáciou Home, ktorá bude fungovať ako grafické rozhranie slúžiace na nastavovanie, inštalovanie a ovládanie HomeKit zariadení.

Spoločnosť Insteon predstavila hub s vlastnou aplikáciou, ktorý umožní užívateľom ovládať všetky pripojené inteligentné produkty, ktoré zahŕňajú napríklad zámky na dverách, svetlá, lampy so schopnosťou meniť farby, termostaty a mnoho ďalších produktov. Insteon Hub s podporou HomeKit stojí 149 dolárov a počas tohto mesiaca bude dostupný exkluzívne cez internetové obchody. Elgato pre zmenu predstavilo sensory Eve so schopnosťou detegovať počasie, kvalitu vzduchu a ďalšie vlastnosti ovzdušia.

Insteon Hub HomeKit

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.