Zavřít reklamu

Windows-10-icon-blueNapriek tomu, že sa nám určité vlastnosti Windows 8 páčili, na systém sa väčšinou valila kritika pre to, že systém je až príliš zameraný na tablety a dotykové displeje ako také. No ak je niečo, za čo by mala verejnosť ďakovať kontroverznej Osmičke, tak je to pretlačenie flat designu do popredia a tým pádom aj ovplyvnenie počítačového sveta ako takého. Microsoft si pre zmenu vďaka nemu dokázal vytvoriť obraz toho, ako by mal vyzerať budúci systém a sústredil sa na to, aby bol tým najdokonalejším, aký kedy spoločnosť vytvorila.

Ten nesie pomenovanie Windows 10 a symbolizuje novú éru systému Windows, vďaka čomu je možné, že o niekoľko rokov o ňom budeme počuť už len ako o systéme „Windows“, bez akéhokoľvek iného označenia. Samotný systém bude dostupný až do 29.7.2016 úplne zadarmo pre všetkých, ktorí sa rozhodnú upgradovať z Windows 7 alebo Windows 8(.1) a aby Microsoft uvedomil verejnosť o tomto kroku, rozhodol sa upozorniť užívateľov priamo v systéme. V priebehu týchto dní sa totiž na obrazovke počítačov môže objaviť informatívne okno, ktoré umožňuje užívateľom, aby si rezervovali svoj update. Microsoft v tomto okne popisuje kľúčové novinky a zrejme nikoho neprekvapí, že prvá novinka sa týka návratu tradičného Štart Menu v modernizovanej podobe. Okrem možnosti rezervovať si bezplatný upgrade je tu možnosť nechať sa kontaktovať e-mailom v momente, kedy bude vaša licencia pripravená na inštaláciu. Zaregistrovaným užívateľom sa tiež v čase vydania začne sťahovať aktualizácia, u ktorej si môžu následne zvoliť, kedy ju chcú nainštalovať.

Microsoft tiež oznámil cenník operačného systému Windows 10. Ten platí pre všetkých, ktorí používajú Windows Vista a staršie systémy, prípadne pre ľudí, ktorí si nestiahnu systém do leta budúceho roku alebo domácich staviteľov PC. V ich prípade je cenník veľmi podobný ako počas minulých rokov. Windows 10 Home stojí 119 dolárov, Windows 10 Pro stojí 199 dolárov a nakoniec upgrade z Windows 10 Home na Pro stojí 99 dolárov. Ostatní však majú možnosť získať systém úplne zadarmo, čo je zároveň najlacnejší spôsob, ako sa dostať k úplne novému systému. 

Windows 10 upgrade
Windows10_1

Dnes nejčtenější

.