Zavřít reklamu

Apple TV logo
WWDC 2015 je za dverami a my už vieme, že spoločnosť by sa na nej mala venovať svojim operačným systémom, ako aj novej generácii Apple TV, ktorá prinesie tonu vylepšení. Jedným z nich mala byť aj možnosť sledovať živé vysielanie televíznych staníc cez internet, no ako teraz vraví Re/code, spoločnosť nemá vôbec v pláne predstaviť túto službu na konferencii, ale pravdepodobne ju predstaví s odstupom času formou tlačovej správy alebo na inom evente.

Re/code tak potvrdzuje, že aj keď živé vysielanie bude úzkou súčasťou budúcej Apple TV, služba bude spustená neskôr. Čaká sa tu najmä na dokončenie všetkých dôležitých jednaní medzi Applom a televíziami. V súčasnosti sa preto v Apple TV nachádzajú aplikácie závislé na predplatnom u káblového operátora, takže v tomto ohľade je nová Apple TV veľmi podobná tej súčasnej. Samotné zariadenie však ponúkne ďalšie novinky ako prerobené prostredie, menšie rozmery (aj keď prototypy sú dvakrát tak veľké ako predávaná tretia generácia) a aj App Store.

Samotnú internetovú televíziu chcel Apple pôvodne spustiť už na začiatku jesene/podzimu, čiže v čase vydania iOS 9 a novej generácie telefónov iPhone, pokiaľ by sa Apple rozhodol držať rovnakého rozvrhu ako po minulé roky. Služba však mohla prísť ešte skôr, keďže Apple chcel, aby bola sprístupnená na začiatku novej sezóny. To sa ale nakoniec nestane kvôli trvajúcim jednaniam o financiách a technológiách, ktoré budú použité na poskytovanie vysielania. Služba tak môže byť spustená až na konci roku 2015 alebo na začiatku budúceho roku.

appletvtouch_2

*Zdroj: Re/code

Dnes nejčtenější

.