Zavřít reklamu

facebook-ipad-iconAnimované obrázky ve formátu GIF se v posledních několik letech staly velice oblíbené. Sociální sítě jako Facebook a Twitter jsou jich plné. Ovšem do teď bylo na Facebooku vždy nutné dávat odkaz stránku s GIFem, a tak musel uživatel vždy stránku otevřít, aby animaci viděl, v příspěvku se mu ukazoval jen nepohyblivý náhled animace.

Před pár dny se však vše změnilo. Facebook totiž začal oficiálně podporovat GIFy na své zdi, a tak každý uživatel může přidat animovaný obrázek na svojí zeď a animaci uvidí i všichni ostatní. Už před několika měsíci přidal Facebook podporu GIFů do chatu a dokonce otevřel dveře i vývojářům, kteří mohou tvoři aplikace přimo pro Messenger, kde nabízejí hromadu animovaných obrázků.

Pro vložení GIFu stačí zkopírovat odkaz animovaného obrázku a vložit jej jako status (úplně stejně jako byste vkládali jakýkoliv jiný odkaz). Facebook automaticky rozpozná, že se jendá o GIF a převede jej na animaci. Pak už stačí jen přidat text a smajlíky a stisknout enter. Vše je hotové. Přátelům se poté objeví náhled obrázku, kde musí stisknout tlačítko pro přehrání.

V součastnosti bohužel Facebook nenabízí možnost uploadu GIFů, ale měl by s podporou brzy přijít. Do té doby je nutné vždy zkopírovat odkaz na obrázek a vložit jej jako status. Pokud nevíte, kde takový GIF sehnat i s odkazem, pak zkuste níže uvedené odkazy na stránky, kde jich naleznete hromadu.

93gOX

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.