Zavřít reklamu

iTunes_Radio_appWWDC sa blíži a spolu s ňou aj niekoľko kľúčových oznámení,ktoré zahŕňajú predstavenie streamovacej služby Apple Music a tiež oznámenie upravenej verzie iTunes Radio. V prvom rade, služba by mala byť sprístupnená aj pre zvyšok sveta a nebola by dostupná len v pár vybraných krajinách, ktoré ju mali dostupnú už pri oznámení pred dvoma rokmi. V druhom rade to budú moderátori, ktorí sa budú starať o to, čo budeme počúvať cez iTunes Radio.

Služba by sa mala totiž začať chovať viac ako tradičné rádio, než aby sa jednalo o hudbu na požiadanie. Práve kvôli tejto zmene chce Apple získať do svojich kruhov ďalších významných hudobníkov, medzi ktorých patrí Drake, Pharrell Williams a aj David Guetta. Umelci sa budú starať v prvom rade o hudobný repertoár, vďaka čomu bude nové iTunes Radio obsahovať tie skladby, ktoré vyberali skutoční ľudia a nie softvér. Radio bude zároveň bezplatnou a „živšou“ alternatívou k službe Apple Music, ktorá je postavená na základoch služby Beats Music a má byť dostupná za 10 dolárov mesačne. Kalifornská spoločnosť však chce, aby užívatelia mali možnosť vyskúšať si ju na tri mesiace zadarmo.

Prekvapivo by Apple chcel docieliť aj to, aby služba Apple Music poskytovala aj videoklipy a konkurovala tak YouTubu, len s rozdielom že tu sa za hudobné klipy bude platiť a na YouTube sú dostupné zadarmo. Okrem toho by mala kombinovať to najlepšie z Pandory a Spotify, a tiež bude obsahovať prvky z neúspešného projektu iTunes Ping, ktorý znamenal prvý pokus Applu o vstup do sveta sociálnych sietí. Umelci budú mať v Apple Music svoje vlastné stránky, na ktorých sa budú môcť podeliť s odberateľmi o vlastnú, ale aj o cudziu tvorbu a môžu tak pomôcť ostatným umelcom zviditeľniť sa. Spoločnosť chce tiež u jednotlivých pesničiek poskytovať texty, no nechce vydavateľstvám platiť za prístup k nim.

drake-cover-650

*Zdroj: New York Post

Dnes nejčtenější

.