Zavřít reklamu

lzEFP3pG
Apple před pár dny získal Metaio, společnost specializující se na aplikace související s rozšířenou realitou.Mentaio záhadně najednou v noci před víkendem oznámila, že přestane prodávat své služby a následně na to bylo odhaleno, že Apple společnost zakoupil, jelikož měl velký zájem o produkty společnosti spojené s rozšířenou virtuální realitou.

Metaio nabízí šest odlišných služeb, které spojuje jeden účel – rozšířená realita. Pro své služby má společnost vytvořené i SDK a cloud. Z přiložených videí níže si můžete udělat obrázek o tom, jak taková rozšířená realita od Metaio vypadá. Už dříve jsme vás informovali, že Apple chystá významnou aktualizaci pro své mapy, která by je měla posunout na úplně jinou úroveň, než jsou dnes. Právě tím zmíněným posunem by mohla být rozšířená realita, která by byla v aplikaci Mapy pro iPhone zakomponována.

Ve výsledku by mohly být technologie společnosti Metaio využity všudy. Stačilo by zapnout třeba aplikaci fotoaparátu a nechat si na obrazovce ukázat budovu před vámi za 2. světové války nebo třeba si vyzkoušet oblečení, aniž byste si ho museli oblékat. Možností je mnoho a bude zajímavé sledovat, jak Apple nově nabyté technologie využije.

metaio_arengine_06

*zdroj: 9to5mac, BGR

Dnes nejčtenější

.