Zavřít reklamu

PortalPortal od Valve patrí medzi moje najobľúbenejšie hry a trochu ma mrzelo, že hra, ktorá by sa dala bez väčších problémov hrať aj na obrazovke iPhonu, sa tu zatiaľ neobjavila. Vlastne, objavil sa tu jeden jej klon, ktorý sa celkom podobá na prvý diel, ale je trochu odľahčený a nenachádzajú sa v ňom pasáže, ktoré by mohli na 4-palcovej obrazovke robiť problém. Hráči sa však nakoniec Portalu predsa len dočkali a fanúšikmi milované postavy Chell, GLaDOS a Wheatley teraz uvidíte aj na svojom iPhone a iPade.

Hra je však úplne iná než prvé dva diely a Valve v spolupráci s maďarským štúdiom ZEN Studios predstavili hru Portal Pinball. Na prvý pohľad možno sklame, že ide len o hru s grafickým motívom Portalu, ale to nie je tak celkom pravda. V skutočnosti je totiž Pinball obohatený o „dejovú“ líniu, v ktorej musíte Chell a Wheatley pomôcť poraziť GLaDOS. V tomto Pinballe nechýbajú portály, odrážacie dosky, turrety a ďalšie neduhy, ktoré vám komplikovali život v laboratóriu Aperture Science.

Samotná hra je dostupná v dvoch podobách. Buď si ju môžete kúpiť samostatne za cenu 1,99€, alebo ak už hráte Pinball FX2, potom si môžete Portal Pinball kúpiť ako in-app dodatok. Je kompatibilná so systémom iOS 6.0 alebo novším a nainštalovať si ju môžete na svoj iPhone, iPod touch a aj pre iPad. Zároveň si tak môžete zaspomínať na staré časy s Windows XP, kde bol Pinball najobľúbenejšou predinštalovanou hrou. A netreba sa diviť, že ľudia vtedy boli schopní stráviť pol hodinu hraním Pinballu – ako som práve zistil, Portal Pinball je naozaj chytľavý.

Portal Pinball
Portal Pinball

Dnes nejčtenější

.