Zavřít reklamu

Touch-ID-Home-button-1024x922Apple byl měl svoji novou respektive předělanou streamovací službu Beats Music představit už za necelé dva týdny na WWDC 2015. Zpočátku by měla být služba dostupná jen v několik zemích, ale Apple prý plánuje ji rozšířit co možná nejrychleji, a tak se snad dočkáme i u nás v České republice. Právě rozšířenost je hlavním lákadlem a co největší pokrytí zákazníků umožňuje společnosti získávat více a více uživatelů. Jenže Apple má ještě něco, co mu pomůže porazit už tak populární službu Spotify, a tím esem v rukávu je Touch ID.

Zatímco informace okolo nové hudební streamovací služby jsou stále nejasné a odhalí je asi až samotný Apple na WWDC, tak i přesto unikají na povrch nějaké informace. V první řadě by podle zdrojů měla být služba na 1-3 měsíce dostupná zcela zdarma. Poté si bude nutné měsíčně platit $10 respektive asi 10 €. Jestli bude i po zkušební lhůtě Apple nabízet nějaké omezené používání služby, jasné prozatím vůbec není. Ale pokud ano, bude pro kalifornskou společnost těžké přesvědčit své uživatele, aby přešli na placenou verzi.

A právě v tento moment by mělo na scénu nastoupit Touch ID. Při objednávání předplacené služby musíte totiž u jiných služeb vyplnit všechny vaše údaje včetně těch z kreditní nebo debetní karty, a to v několika krocích. Ani byste nevěřili, kolik uživatelů se rozhodne během procesu vše ukončit a na předplacení se jednoduše vykašlat. Během kroků se totiž snadno rozmyslí, řeknou si, že je služba drahá a že si vystačí s něčím zadarmo, plným reklam nebo jiných omezení. Jenže Apple právě na něco podobného myslel a snažil se tomu přizpůsobit. Proč zadávat údaje znovu, když už je jednou Apple má a může je jednoduše použít. Nakonec tedy postačí jen přiložit prst a vše bude hotové.

Představte si scénář: Začnete používat novou službu postavenou na Beats Music. Budete ji zdarma využívat třeba 2 měsíce. Pak na vás vyskočí hláška, že nadále už službu používat nemůžete, jedině s reklamou nebo omezením. Můžete si však zaplatit 9,99 € a pokračovat nerušeně dál. Jinde by to znamenalo složité opisování a vyplňování údajů. U Apple Music tomu ale tak nebude. Jen kliknete na jedno tlačítko, přiložíte prst a je to. Máte vše hotové a zařízené.

Nová služba „Apple Music“ bude postavena na hudební streamovací službě Beats Music, kterou Apple získal akvizicí společnosti Beats. Stále se neví příliš informací o chystané novince, ale nová služba bude pravděpodobně začleněna do zcela předělané aplikace Music, která se poprvé objevila v iOS 8.4.

 

beats-music-iphone

*zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.