Zavřít reklamu

Elon MuskPokud sledujete dění ve světě technologií, jistě víte, kdo to je Elon Musk. CEO Tesla, SpaceX a hlavně momentálně nejspíš největší a nejdůležutější vizionář ve svém oboru nepřestává veřejnost překvapovat. Nedávno jeho firma Tesla představila revoluční baterie, rakety ze společnosti SpaceX spolupracují s NASA a připravují se na cestu na Mars… Musk jednoduše neustále pracuje a mění svět. Pojďme se podívat na citáty, které vás ohromí.

 

1. O kolonizaci Marsu: „Chtěl bych umřít s vědomím, že má před sebou lidstvo světlou budoucnost. Pokud se nám podaří vyřešit otázku udržitelných zdrojů a jestliže budeme na dobré cestě k tomu stát se multiplanetárním druhem se zdravou civilizací na jiné planetě – a postavíme  se s nejhoršímu scénáři v podobě konce lidského vědomí – to si myslím, že by bylo skvělé.“

2. O inovaci: „Myslím, že je tu příliš mnoho chytrých lidí, kteří se zaměřují na internet, finance a právo. To je jeden z důvodů, proč jsme zatím neviděli mnoho inovací.“

3. O konkurenci ve vesmírném průmyslu: „Seznam lidí, kteří by mi nechyběli, kdyby tu vůbec nebyli, se rozrůstává. Moje rodina se obává, že mě Rusové zavraždí.”

elon musk

4. O tom, jak se rozhodl, co dělat se životem: „Možná jsem jako dítě četl až moc komiksů. V komiksu to vždy vypadá, že hrdinové chtějí zachránit svět. Připadalo mi tak, že bych se měl pokusit udělat ze světa lepší místo, protože pravý opak nedává žádný smysl.”

5. O šetření peněz pro těžkou dobu: „Cítím se trochu jako moje babička. Ta zažila Velkou hospodářskou krizi a další složitá období. Když si tím jednou projdete, zůstane to s vámi na dlouhý čas. Vlastně si nemyslím, že vás to vůbec opustí. Teď jsem šťastný, ale pořád je tu ten obtěžující pocit, který nezmizí.”

elon musk

6. O jeho první firmě: „Nikdy jsem nebyl kapitánem nějakého sportovního týmu nebo kapitánem čehokoli, nikdy jsem nikoho nevedl. Takže jsem přemýšlel, okay, co jsou vlastnosti, které ovlivňují to, jak tým pracuje. První jasný předpoklad je, že se lidé chovají stejně jako vy. To ale není pravda. I kdyby se chovali přesně jako vy, všichni mají na mysli jiné domněnky a informace.“

7. Následující věty řekl Musk Christie Nicholson, dceři jednoho z poradců, kterého Mush potkal na párty na vysoké škole: „Kdyby existoval způsob, jak nejíst, abych mohl pracovat více, nejedl bych. Přál bych si, aby existoval způsob, jak do sebe dostat živiny bez toho, abych si musel sednout k jídlu.“

elon musk

8. O tom, že CEO Google Larry Page pracuje na umělé inteligenci: „Z této záležitosti mám opravdu strach… Nejsem optimista. Mohl by nechtěně vyvinout něco zlého.”

9. O tragédii, která ho postihla – jeho syn, Nrvada Alexander, umřel deset týdnů po narození: „Nejsem si jistý, proč bych měl mluvit o smutných událostech. Není to dobré pro budocnost. Pokud máte další děti nebo závazky, utápět se ve smutku pro vás není nic dobrého. Nevím, co by se v takových situacích mělo dělat.”

elon musk

10. O Tesla Model S: „Když jsme poprvé mluvili o dotykovém displeji, chlapi ke mně přišli a řekli: ’Na dodavatelském trhu pro auta nic takového není.’ Já jsem na to odpověděl: ‘já vím. To proto, že to do [fucking] auta ještě nikdo nikdy nedal.’”

11. O randění: „Chtěl bych si najít více času pro randění. Potřebuju najít ženu. Proto potřebuju vyhradit trochu víc času. Možná pět až deset hodin – kolik hodin týdně potřebuje žena? Možná deset hodin? To je minimum? Já nevím.”

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.