Zavřít reklamu

android-to-iphoneHádky mezi uživateli Androidu a iOS jsou nekonečné. Jedna strana nadává na druhou a naopak. Je těžké říci, která platforma je lepší, když zvážíte cenu, výkon, možnosti, jednoduchost a omezení na zařízení. Obě platformy jsou vyspělé a každá nabízí něco trochu jiného – jedna je uzavřenější a bezpečnější, druhá zase naopak. Když uživatel přejde z jedné platformy na druhou, tak je pro něho mnohdy těžké si na nový systém zvyknout a většinou se mu přestane líbit, protože nemá funkce, které měla ta předešlá.

U iPhonů byl problém velikost displeje. Neuvěřitelné množství zákazníků si netrouflo na jablečný telefon kvůli uhlopříčce displeje. Prostě si nedokázali představit zacházet s tak malým displejem, obzvlášť, pokud už byli zvyklí na větší. Proto většina iPhone ani nezkusila a nedala mu šanci. Zatímco se experti dohadovali, zda Apple nepřišel s většími iPhony příliš pozdě. Apple mezitím zahájil prodej a oznámil rekordní výsledky. Na číslech se totiž podílejí především uživatelé, kteří zahodili svůj Android a chopili se telefonu nakousnutým jablíčkem. Je jasné, že Apple pozdě nepřišel.

Kalifornská společnost rozbila bariéru a otevřela brány všem zákazníkům, kteří prahli po větším displeji. iPhone 6 a 6 Plus jsou obrovským lákadlem, ale pro stálého uživatele jablečných telefonů už méně. Na nové iPhony jich nepřešlo ze svých starších zařízení tak moc. To ale Applu zase tolik nevadí. Android skokani se postarali o velké prodeje iPhonů a Apple tak získal obrovské množství nových zákazníků.

Jedním takovým je i uživatel Sheehan7 z Redditu, který nedávno na stránkách zveřejnil svůj příspěvek, ve kterém popisuje svůj přechod z Androidu na nový iPhone 6. Sám sebe popisuje jako „Android-only“ uživatele a nikdy ani nepomyslel, že by přešel na iPhone. Jenže pak Apple představil větší telefony a on neodolal. Nyní vlastní iPhone 6 už dva měsíce a podle jeho slov se jednalo o „nejlepší rozhodnutí jaké kdy udělal.“

„Šel jsem do iPhonu 6 16GB a během poslední dvou měsíců jsem se jednoduše zamiloval. Operační systém je tak plynulý a spolehlivý. Všechny vzory jsou elegantní. Miluji to průhledné pozadí s kruhovými tlačítky, když chci někomu zavolat, vypadá to pravdu moderně a krásně. Nikdy mě nenapadlo, že bych používal něco jako Siri, ale za poslední měsíc jsem snad už ani jinak číslo nevytočil, než abych ho nadiktoval, používám jí dokonce i k odesílání textových zpráv. Je tak cool!“ napsal Sheehan7.

Pokud jde o Android, ten se v uplynulých letech sice zlepšil, ale stále nedokáže nabídnout takovou plynulost, jakou poskytuje Apple u svého iOS. Material Desig je obrovské zlepšení pro mobilní operační systém od Googlu, ale aplikace třetích stran nedokáží nabídnout to, co na iOS a dokonce i samotní vývojáři opouštějí Android a zůstávájí jen u iOS kvůli jeho jednoduchosti a designu. Ve skutečnosti i uživatel Sheehan7 z Redditu říká: „vůbec na nic si nestěžuji“ a to i po testovaní nových Galaxy S6 svých rodičů.

iPhone 6 Display

*zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.