Zavřít reklamu

Samsung Galaxy S6Samsung je na tom ještě hůř než v loňském roce a pokud jste si mysleli, že už to nejde, tak bohužel pro Samsung jde. Jeho nejnovější vlajková loď Samsung Galaxy S6 byla něčím, co mnozí označovali jako iPhone killer. Jak se ukázalo, Galaxy S6 asi skutečně bude zabiják, ale spíš Samsungu. Během uplynulého roku zaznamenala společnost Samsung v Číně pokles tržeb o více než 50% a právě Galaxy S6 měl být tím, kdo tržby obnoví. To se však nestalo a Samsung klesá ještě víc než kdy předtím.

Měsíc od zahájení prodeje Galaxy S6 a nutno podotknout, že se S6 prodává již skutečně ve většině zemí, kde se bude prodávat, dokázal Samsung prodat jen 10 000 000 kusů tohoto telefonu. Apple prodal stejný počet během prvního víkendu, kdy zahájil prodej. Jedná se navíc o počet vyexpedovaných kusů, nikoli prodaných, což znamená, že reálná čísla telefonů, které si někdo koupil jsou ještě nižší než deset milionů.

V čem je vlastně problém? V mistrovském kroku Applu, když přinesl 4,7″ a 5,5″ displej na své telefony. Právě velký displej byl totiž jednou z mála věcí, která Applu chyběla a Samsung ji přitom nabízel. Před rokem byl Samsung Galaxy S jedinou volbou pro lidi, kteří chtěli high-end telefon s velkým displejem, dnes tito lidé mají v kapse iPhone 6 nebo iPhone 6 Plus a nemají žádný důvod koupit si Samsung. Pokud chtějí Android, pak jim Xiaomi poskytne rovnocenné výrobky za cenu okolo 300€, což je více než dvakrát méně, než kolik zaplatí za S6.

Pokud tedy chcete kvalitní telefon s velkým displejem, je tu iPhone, pokud chcete telefon s Androidem ve špičkové výbavě a s velkým displejem, je tu Xiaomi a najedno use zdá, že pro Samsung již není prostor na trhu. Během jediného roku jej „ze spodu“ vytlačilo Xiaomi a „z vrchu“ zase Apple.

samsung-loses-50-of-its-china-smartphone-market-sh-1431344174

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.