Zavřít reklamu

Apple Store iconS podporou češtiny se u Applu roztrhl pytel. Po včerejšku, kdy jsme vám přinesli zprávy, že Apple počeštil iTunes App Store a Mac App Store se dnes do českéhouApp Store dostala aplikace Apple Store v češtině. Apple totiž aplikaci dnes updatoval a přidal jí tak podporu pro Touch ID a dvoufázové ověření a díky tomu ji rozšířil i do dalších zemí. Slovenskou verzi neočekávejte. Apple sice včera přinesl podporu slovenštiny pro iTunes App Store i Mac App Store, ale Apple Online Store není na Slovenku stále dostupný, a tak nedává smysl ani samotná aplikace pro Slovensko.

Nad českým debutem aplikace bychom se rádi ještě zastavili. Apple Store aplikace je totiž primárně určena pro země, ve kterých se nachází kamenný obchod kalifornské společnosti. Dalo by se tedy spekulovat, že Apple chystá otevřít v České republice po mnoha letech vytoužený Apple Store, na který všichni čekáme a z kteréhé bychom měli nesmírnou radost. Nechceme ale zbytečně vyvolávat falešné naděje, protože se jedná jen o naší domněnku, sami ale uznejte, že by na spekulaci něco být mohlo.

Dalším naznačením je česká Siri. Apple v poslední době dokazuje, že na naší malou republiku nezapomněl, a to především tím, že s OS X Yosemite a iOS 8 přinesl možnost diktování v českém jazyce nebo včerejšími a dnešními novinkami. Českou Siri už očekáváme hodně dlouho a s iOS 9 bychom se mohli konečně dočkat. Už během několika posledních měsíců se objevovaly zprávy, že Apple chce přidat asistentce Siri další jazyky a právě mezi nimi by mohla být i čeština.

IMG_1527
IMG_1526

*zdroj: Macrumors

 

 

Dnes nejčtenější

.