Zavřít reklamu

LG wallpaper displaySpolečnost LG Display se v poslední době věnovala vývoji OLED panelů a během včerejší konference ukázala to, na čem dlouhé roky usilovně pracovala. Musíme uznat, že ultratenké displeje skutečně stojí za to a je neuvěřitelné, kam až se technologie posunuly. Novinka kterou LG představilo nese označení wallpaper television a jedná se o ultratenký displej s tloušťkou menší než jeden milimetr a váhou 1,9Kg u 55″ OLED displeje. Zadní stranu displeje pak pokrývá magnetická fólie, díky které jej můžete přilepit na zeď a kdykoli odstranit a přemístit jinam.

Celá strategie LG se v oblasti displejů ponese v duchu OLED panelů, které podle CEO společnosti představují přelomovou technologii a to nejen pro LG, ale pro celý průmysl. OLED technologie přidává ke klasickým technologiím organickou sloučeninu, která umožňuje vytvářet nejen ultratenké, ale zejména pak zakřivené displeje. Organický materiál vydává vlastní světlo a eliminuje tak potřebu podsvícení. To umožňuje vytvořit nejen ultratenký displej, ale také ultratenký televizor. Další využití je pak ve světe mobilních telefonů a samozřejmě wearables zařízení, které ohnuté displeje potřebují v čím dál tím větší míře.

OLED technologie má však jednu zásadní nevýhodu. Při výrobě těchto displejů vzniká mnohem větší množství nefunkčních kusů a odpadu než při výrobě klasických LED, LCD nebo plazma televizorů, což má za následek vysokou cenu pro spotřebitele. Pro zajímavost 65″ LG 4K OLED televizor stojí 180 000Kč. Společnost LG Display však během své tiskové konference uvedla, že udělala významný pokrok ve vývoji výroby OLED panelů a podařilo se ji snížit výrobní náklady. LG očekává, že se v letošním roce prodá 600 000 OLED televizorů a v roce 2016 to pak bude už 1,5 milionu televizí.

Dnes nejčtenější

.